Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Έμεινε στην Α1 ΒΟΛΕΪ ο Παναθηναϊκός...

Υποβιβάστηκε ο Ηρακλής

Ο Παναθηναϊκός μένει στα μεγάλα σαλόνια! Το Δ.Σ της ΕΣΑΠ αποφάνθηκε υπέρ των «πρασίνων» στη σημερινή συνεδρίασή του και με ψήφους 8 υπέρ, 3 κατά και 1 λευκό κράτησε στην Α1 την
ομάδα του τριφυλλιού!
Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής στην σημερινή μάχη που διεξήχθη στην ΕΣΑΠ και που είχε ως έπαθλο την παραμονή στην Βόλεϊ Λιγκ. Οι «πράσινοι» με ψήφους 8 υπέρ, 3 κατά και 1 λευκό κατέλαβαν την 10η θέση, αφήνοντας τον Μίλωνα 11ο και τον Ηρακλή 12ο.

Ο «γηραιός» θα ακολουθήσει την ομάδα της Νέας Σμύρνης στην Α2, καθώς στην Λίγκα δεν έκαναν δεκτό το αίτημά του να μην επικυρωθεί η βαθμολογία και να περιμένουν μέχρι τις 13 Ιουνίου, προκειμένου να εκδικαστεί η έφεση που έχει κάνει στο διοικητικό εφετείο κατά της απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Στην ΕΣΑΠ σκέφτηκαν την πιθανότητα να αργήσει να βγει η απόφαση από το εφετείο ακόμα και έξι μήνες και έτσι απέρριψαν το αίτημα των «κυανόλευκων».

Έτσι έγινε κανονικά επικύρωση, με το αίτημα της Ορεστιάδας να πάρει τη θέση του Ηρακλή και να πέσουν κανονικά και ο Παναθηναϊκός με τον Μίλωνα δεν έγινε δεκτό, κάτι που έτσι και αλλιώς δύσκολα θα μπορούσε να γίνει, από την στιγμή που όπως είχαμε αναφέρει δεν είχε υπάρξει επικύρωση. Αυτή έγινε σήμερα με τον Ηρακλή να καταλαμβάνει την 12η και τελευταία θέση, τον Μίλωνα την 11η και ο Παναθηναϊκός παραμένει στην Α1 καθώς βρίσκεται στην 10η θέση.

Όσον αφορά τις ψήφους ήταν 8-3 υπέρ της παραμονής του Παναθηναϊκού, ενώ ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης (Τζίμας), ψήφισε λευκό. Συγκεκριμένα οι ομάδες που τάχθηκαν στο πλευρό των «πρασίνων» ήταν ο Παναθηναϊκός (Ακριτίδης), Παμβοχαϊκός (Ρωμανός), ΠΑΟΚ (Παϊσιάδης), Φοίνικας Σύρου (Λεονταρίτης), Άρης (Γρόλιος), Κηφισιά (Δεληγιάννακης), Νίκη Αιγινίου (Αυλίδης), Μίλωνας (Μπελιγράτης). Στον αντίποδα οι τρεις που ζήτησαν τον υποβιβασμό του «τριφυλλιού» ήταν οι Ολυμπιακός (Ταρνατόρος), Λαμία (Καρβούνης) και Ηρακλής (Βαγενά).

Η ανακοίνωση της ΕΣΑΠ

Η ΕΣΑΠ εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση με την οποία αναφέρει: «Το Δ.Σ. της ΕΣΑΠ επικύρωσε τη βαθμολογία του πρωταθλήματος Volleyleague 2012-13 με δεδομένη την απόφαση του ΑΣΕΑΔ για τον υποβιβασμό του Ηρακλή. Σύμφωνα με την τελική βαθμολογία ο Ηρακλής τερματίζει στην 12η θέση, ο Μίλωνας στην 11η θέση και ο Παναθηναϊκός στην 10η θέση κι έτσι μένει στην κατηγορία. Στην Α2 ανδρών οδηγούνται ο Μίλωνας και ο Ηρακλής».

Η τελική κατάταξη 2012-13
1.Ολυμπιακός - Champions League 2013-14
2.ΓΑΣ Παμβοχαϊκός
3.ΠΑΟΚ - CEV Cup
4.ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης - CEV Cup
5.Φοίνικας Σύρου - Chanllenge Cup
6.Άρης Α.Σ.
7.ΑΟ Κηφισιάς
8.ΓΣ Λαμία
9.ΜΑΣ Νίκη Αιγινίου
10.Παναθηναϊκός
11. ΑΟΝΣ Μίλων - Υποβιβάζεται Α2
12.Ηρακλής Γ.Σ. - Υποβιβάζεται Α2

Θα παίξουν όσοι αξίζουν

Μπορεί να κέρδισε την μεγάλη... μάχη ο Παναθηναϊκό, ωστόσο τόσο για τους «πράσινους», όσο και για πολλές από τις ομάδες που απαρτίζουν την Α1, τα πράγματα ενόψει της συμμετοχής τους στο νέο πρωτάθλημα μόνο εύκολα δεν είναι. Ο λόγος δεν είναι άλλος από τις προαδειοδοτήσεις και εν συνεχεία τις αδειοδοτήσεις.

Στην Λίγκα αποφάσισαν και μάλιστα ομόφωνα να μην υπάρξει ο περσινός τραγέλαφος. Δηλαδή ομάδα να μην έχει πάρει άδεια από την ΕΕΑ και να συμμετάσχει κανονικά στο πρωτάθλημα. Τα κριτήρια δεν πρόκειται να γίνουν πιο αυστηρά, απλά θα γίνει το αυτονόητο. Δηλαδή αν κάποια ομάδα δεν έχει τον κατάλληλο φάκελο, δεν έχει κάνει τους διακανονισμούς της και ουσιαστικά δεν πληρεί τις προϋποθέσεις, απλά δεν θα αγωνιστεί στο νέο πρωτάθλημα, ακόμα και αν χρειαστεί να διεξαχθεί με λιγότερες ομάδες.

Μάλιστα πριν τις αδειοδοτήσεις, θα υπάρξουν οι προ αδειοδοτήσεις όπου και εκεί θα πρέπει όλοι οι σύλλογοι να δείξουν έτοιμοι να για μπορέσουν να συνεχίσουν. Αυτή η απόφαση είναι επιτέλους μια απόφαση που έπρεπε να παρθεί και πλέον στο πρωτάθλημα να λαμβάνουν μέρος όσοι μπορούν.  


Διάβασε περισσότερα στο: Έμεινε στην Α1 ο Παναθηναϊκός | gazzetta.gr 
Follow us: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Facebook