Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ!

Μας το έστειλε το  ΕΕΚΕ-ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ..... Ευχαριστούμε πάρα πολύ
 Η ΕΕΚΕ-Παράρτημα Κατερίνης στηρίζει τη καμπάνια κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού
ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ!

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας στηρίζει το σκοπό και το περιεχόμενο της καμπάνιας
που προωθεί η ΟΜΕ – ΕΥΔΑΠ στην προσπάθειά της να διασωθεί ο χαρακτήρας του νερού ως ζωτικό δημόσιο αγαθό. Στο πλαίσιο αυτό συμμετέχει στην καμπάνια συλλογής υπογραφών κατά της ιδιωτικοποίησής του, η οποία έχει ξεκινήσει ηλεκτρονικά, ενώ γίνεται και από τα κατά τόπους παραρτήματά της, στην Πιερίας αλλά και σε όλους τους νομούς της χώρας.
Στην πόλη μας το παράρτημα της ΕΕΚΕ, που στεγάζεται στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης, καλεί τα μέλη του αλλά και όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στην καμπάνια αυτή, ώστε να παραμείνει δημόσιο αγαθό το νερό. Πρέπει να δράσουμε τώρα, παίρνοντας παράδειγμα από τις ευρωπαϊκές πόλεις που το έκαναν και νίκησαν, για να μην έρθει η μέρα που «θα πούμε το νερό νεράκι».

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, επισημαίνει ότι:
- Όλοι οι ζώντες οργανισμοί χρειάζονται νερό
- Το ασφαλές πόσιμο νερό είναι ζωτικής σημασίας
- Η πρόσβαση στο νερό είναι θεμελιώδες δικαίωμα όλων των πολιτών

Συνεπώς, αγαθά που έχουν άμεση σχέση με την επιβίωση του ανθρώπου δεν επιτρέπεται να υπόκεινται στους κανόνες της εμπορίας και δεν πρέπει να αποτελούν πηγή κερδών!
Όπου ιδιωτικοποιήθηκε το νερό:
- Αυξήθηκε η τιμή του δραματικά
- Η ποιότητα του νερού είναι εξαιρετικά χαμηλή και στις περισσότερες των περιπτώσεων το νερό δεν είναι πόσιμο
- Η συντήρηση του δικτύου είναι ανεπαρκής και πολλές φορές χαρακτηρίζεται κακή και επικίνδυνη
- Γίνονται ήδη προσπάθειες να επιστρέψει η διαχείριση στις δημόσιες αρχές

Το νερό έως σήμερα το διαχειρίζεται το κράτος και το διανέμει στους πολίτες σε χαμηλό κόστος υπό την εγγύηση του Συντάγματος, με στόχο τη διαφύλαξη των συμφερόντων των πολιτών και όχι το κέρδος! Η διαχείριση των υδάτινων πόρων ως εμπορεύσιμου προϊόντος από ιδιώτες που αποσκοπούν στο κέρδος (δηλαδή μείωση κόστους- αύξηση κέρδους), καταργεί το χαρακτηριστικό του ως δημόσιου αγαθού. Η ποιότητα και η πρόσβαση στην παροχή του νερού στα χέρια των ιδιωτικών εταιριών δεν εξασφαλίζεται, το αντίθετο, διακυβεύεται!
Η συλλογή υπογραφών έχει ξεκινήσει και ο πανευρωπαϊκός στόχος που έχει τεθεί είναι το 1 εκατομμύριο υπογραφές. Για όσους δεν μπορούν να συμμετέχουν στην ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών, μπορούν να προσέλθουν στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης (Αγίας Λαύρας 24), Δευτέρα-Παρασκευή, ώρες γραφείου και να υπογράψουν το σχετικό έγγραφο.
Η διεύθυνση για ηλεκτρονική υπογραφή είναι η εξής:
Στην παραπάνω διεύθυνση μπορείτε να οδηγηθείτε και μέσω της διεύθυνσης της ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ: