Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, κος Ηλιάδης Ηλίας, παραβρέθηκε στην συνάντηση που έγινε την Τετάρτη 22 Μαΐου 2013 στο παραχωρημένο περίπτερο του Ε.Ο.Τ. στο συνοριακό σταθμό Ευζώνων

Η συνάντηση έγινε κατόπιν πρόσκλησης του Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς κου Γκουντενούδη Χρήστου και παρόντες ήταν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας

κος Τζιτζικώστας ,Απόστολος ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής κος Γιώργος Ιωάννης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Κιλκίς κος Λιάπης Αντώνιος , ο Δ/ντης Τελωνειακού Σταθμού Ευζώνων κος Καρακασίδης Ιωάννης, ο υπεύθυνος τελωνείου κος Δεμερτζίδης Δήμος, η Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής κα Μυκωνιάτη και η εκπρόσωπος των ξενοδόχων Κιλκίς κα Μουζούρη Μαρία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο Δ/ντης Τελωνειακού Σταθμού Ευζώνων κος Καρακασίδης Ιωάννης η πύλη εισόδου Ευζώνων είναι η 2η στην Ελλάδα μετά το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος διότι 6,000,000 επισκέπτες, 1,500,000 αυτοκίνητα, 270,000 φορτηγά και 20,000 λεωφορεία περνούν από εκεί κατά τη διάρκεια του έτους.
Ο Δ/ντης Τελωνειακού Σταθμού Ευζώνων εξέθεσε τα σημαντικότερα προβλήματα που υπάρχουν εστιάζοντας την προσοχή των παραβρισκόμενων στις μη επαρκείς κτιριακές εγκαταστάσεις (ανύπαρκτοι χώροι υγιεινής), έλλειψη καθαριότητας, μη σύνδεση των γραφείων με το διαδίκτυο και στη μη δυνατότητα χρηματοοικονομικής ευκολίας στους επισκέπτες. Επιπλέον, οι τελωνειακοί υπάλληλοι αριθμούν τους 34, δηλαδή ανά βάρδια από 5-6 άτομα ενώ στα πλαίσια καλής λειτουργίας του σταθμού θα έπρεπε να αριθμούν τουλάχιστον τους 50.
Ο Αστυνομικός Διευθυντής Κιλκίς κος Λιάπης Αντώνιος τόνισε το γεγονός ότι υπάρχει ικανοποιητική αστυνομική δύναμη στα σύνορα. Οι αστυνομικοί υπάλληλοι αριθμούν τους 52, δηλαδή ανά βάρδια από 8-9 άτομα τα οποία προσδίδουν επαρκή κάλυψη.
Ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, κος Ηλιάδης Ηλίας, μιλώντας με τους παρευρισκόμενους δήλωσε ότι η Πιερία αποτελεί τον κατεξοχήν οδικό τουρισμό
Συνεπώς, τα προβλήματα του συνοριακού σταθμού Ευζώνων αφορούν άμεσα το τουριστικό προϊόν της Πιερίας . Διορθώνοντας τα όποια προβλήματα υπάρχουν, βελτιώνεται και η πρώτη εντύπωση των επισκεπτών στη χώρα που θα έπρεπε να είναι ανάλογη ευρωπαϊκής χώρας.
Όλοι οι παρευρισκόμενοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Πιερία καθώς οι περισσότεροι τουρίστες που περνούν από εκεί έχουν τελικό προορισμό την Πιερία.