Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Θεσσαλονίκη – Ντουμπάι με €450 μετ’ επιστροφής

Του Δημήτρη Δελεβέγκου
Στις προοπτικές που εμφανίζει η Θεσσαλονίκη, μετά και την
ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της πόλης, επενδύει o χαμηλού κόστους αερομεταφορέας flydubai που συνδέει με τρεις πτήσεις, ανά εβδομάδα, το Ντουμπάι με τη Θεσσαλονίκη. Όπως ανέφερε, χθες, στη Θεσσαλονίκη σε συνέντευξη Τύπου, ο αντιπρόεδρος και επικεφαλής του εμπορικού τμήματος της εταιρείας Jeyhun Efendi η flydubai, που συνεργάζεται με την Emirates μέσω πτήσεων κοινού κωδικού, αποτελεί τον πρώτο αερομεταφορέα που συνδέει την "συμπρωτεύουσα" με το Ντουμπάι.
Την ίδια στιγμή, η flydubai βρίσκεται σε συζητήσεις με ελληνικές αεροπορικές εταιρείες για την υλοποίηση πτήσεων κοινού κωδικού με στόχο τη βελτίωση της συνδεσιμότητας των ελληνικών νησιών με τη Θεσσαλονίκη. Ένας, δηλαδή, επιβάτης που προέρχεται από το Ντουμπάι να μπορεί να μεταβαίνει στα ελληνικά νησιά, με ενδιάμεσο σταθμό τη Θεσσαλονίκη.
Το κόστος του εισιτηρίου μετ’ επιστροφής ξεκινάει από 1.250 ευρώ και από 447 ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των φόρων) για την διακεκριμένη και οικονομική θέση, αντίστοιχα.
Η flydubai διαθέτει δίκτυο με περισσότερους από 90 προορισμούς και μέσα στην επόμενη δεκαετία θα αυξήσει τον στόλο της με την προσθήκη έως και 296 συνολικά αεροσκαφών.
Ψήφος εμπιστοσύνης
Όπως ανέφερε ο Γιώργος Βήλος, Γενικός Διευθυντής Εμπορικής & Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Fraport Greece, η αναπτυξιακή πορεία και η δυναμική της αγοράς της Θεσσαλονίκης αντανακλώνται, με τον καλύτερο τρόπο, στην απόφαση της flydubai για έναρξη πτήσεων.
"Η Θεσσαλονίκη αποτελεί πόλο έλξης λόγω και της ισχυρής δραστηριότητας που εμφανίζει το λιμάνι της πόλης, διεκδικώντας σημαντική θέση και στον ευρωπαϊκό συνεδριακό χάρτη. Η κίνηση της flydubai, σε συνδυασμό με τα κίνητρα που παρέχουμε στους αερομεταφορείς για να πετούν και το χειμώνα, θα οδηγήσει και άλλες αεροπορικές εταιρείες του εξωτερικού να εντάξουν τη Θεσσαλονίκη στα δρομολόγιά τους"  σημείωσε ο κ. Βήλος.
Η Fraport Greece προσφέρει πρόγραμμα κινήτρων στους αερομεταφορείς προκειμένου να δραστηριοποιύνται όχι μόνο το καλοκαίρι, αλλά και τη χειμερινή περίοδο.
Αναπτύσσεται το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης
Μετά και την ολοκλήρωση του κεντρικού διαδρόμου προσαπογείωσης, το αεροδρόμιο "Μακεδονία" εμφανίζει ενισχυμένη αύξηση της κίνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις αρχές της θερινής σεζόν έως σήμερα, το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης παρουσιάζει διψήφια αύξηση της συνολικής επιβατικής κίνησης, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017.
Παράλληλα, η Fraport Greece διεξάγει ποιοτική έρευνα με αντικείμενο τον προσδιορισμό, μεταξύ άλλων, της χώρας προέλευσης των επιβατών στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που ελέγχει, προκειμένου να παράσχει περισσότερο στοχευμένες υπηρεσίες.
Στο μέτωπο των έργων, οι εκσκαφές έχουν ολοκληρωθεί, με το αμέσως προσεχές διάστημα να αναμένεται η έναρξη της κατασκευής του νέου τερματικού σταθμού που θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2020. Ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες ανακαίνισης και αναβάθμισης των καταστημάτων.

http://www.capital.gr/