Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

«Και ενθυμήθηκα πως είμαι γυναίκα» -Εξαιρετική θεατρική παράσταση από την θεατρική ομάδα του 1ου Γυμνασίου Κατερίνης

 Μια πολύ ωραία θεατρική παράσταση παρουσίασε  η θεατρική ομάδα
του 1ου Γυμνασίου Κατερίνης το πρωί της περασμένης Κυριακής στο κινηματοθέατρο «ΕΥΚΑΡΠΙΔΗ».


Ο τίτλος της «Και ενθυμήθηκα πως είμαι γυναίκα». Παρουσιάζοντας αποσπάσματα από γνωστά θεατρικά έργα, δοσμένα σχεδόν επαγγελματικά, ερμηνεύτηκαν από την θεατρική ομάδα γνωστές γυναικείες μορφές, όπως η Ελισάβετ Μουτζάν – Μαρτινέγκου, η Coco Chanel, η Ελένη Μπούκουρα Αλταμούρα, η Γέρμα του Λόρκα, η Φόνισσα του Παπαδιαμάντη, η Αντιγόνη και η Ιουλιέτα. 


Το όλο εγχείρημα ήταν εκπληκτικό. Τα παιδιά δούλεψαν γι’ αυτό ολόκληρη τη σχολική χρονιά, διαθέτοντας χρόνο εκτός του σχολικού,  με την καθοδήγηση  των δύο καθηγητριών τους που ηγούνται της θεατρικής ομάδας, της Βαλασίας Βατζόλα και της  Μαρίας Ντουλαπτσή και την συμπαράσταση της διευθύντριας του Σχολείου κας Σοφίας Σκούμπα Πατσαρίκα και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.


Η παράσταση δοσμένη ευρηματικά και με μοντέρνο τρόπο εξοικείωσε τα παιδιά με τα βαθειά νοήματα της ανθρώπινης  ύπαρξης, και σκηνοθετικά θα μπορούσε να θεωρηθεί άρτια. Η μουσική υπόκρουση ήταν εκπληκτική και  η μαθήτρια που ερμήνευσε τα τραγούδια πολύ καλή.


Οι αφηγητές  της παράστασης ήταν άνετοι και η  συμβολή τους στην επιτυχία υπήρξε σημαντική. 


  Ενδιαφέρον και κατατοπιστικό το πρόγραμμα σχεδιασμένο από μαθήτρια,  δείχνει ότι οι μαθητές της θεατρικής ομάδας διαθέτουν πολλά ταλέντα.


Χαιρετισμό απεύθυναν η διευθύντρια του Σχολείου κα  Σοφία Σκούμπα Πατσαρίκα και η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων κα Μελίνα Κορομήλη, οι οποίες συνεχάρησαν τα παιδιά  για την προσπάθεια που κατέβαλαν και τους ευχήθηκαν  να συνεχίσουν να αγωνίζονται  και να πετυχαίνουν.