Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδρομή του Σωματείου Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Ν. Πιερίας στη Ρόδο

          Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τετραήμερη εκδρομή του Σωματείου Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Ν. Πιερίας στην πανέμορφη Ρόδο,
όπως αυτή διοργανώθηκε στις 16 με 19 Μαΐου 2018, με τη συμμετοχή μελών του Σωματείου αλλά και φίλων συνταξιούχων του Νομού μας.
Την πρώτη ημέρα της εκδρομής, οι συμμετέχοντες συνταξιούχοι ξεκίνησαν την εκδρομή τους όπου με απευθείας πτήση έφτασαν στη Ρόδο ενώ το απόγευμα επισκέφθηκαν το Ενυδρείο που λειτουργεί ως μουσείο και τη δημοτική πινακοθήκη.
Την επόμενη ημέρα ξεκίνησαν την περιήγησή τους στο νησί του ήλιου και επισκέφθηκαν το Λόγο του Μόντε Σμιθ με τα ερείπια της αρχαίας Ακρόπολης, του Ναού του Απόλλωνα και του Αρχαίου Σταδίου απ’ όπου θαύμασαν πανοραμικά τη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, της πόλης των Ιπποτών του τάγματος του Αγ. Ιωάννου με το περίφημο παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου. Εκεί όπου νιώθεις το χρόνο σταματημένο ανηφορίζοντας την οδό των Ιπποτών. Το βράδυ της ίδιας μέρας είχαν δείπνο και διασκέδαση στο ξενοδοχείο.


Την επόμενη ημέρα οι συμμετέχοντες συνταξιούχοι αναχώρησαν για την επίσκεψή τους στο ανατολικό τμήμα του νησιού. Πρώτα πέρασαν από την Κοσκινού όπου ξεναγήθηκαν στο «παραδοσιακό Ροδίτικο σπίτι» και συνέχισαν για το κοσμοπολίτικο θέρετρο Φαληράκι, με τα περίφημα εργαστήρια κεραμικών του και αφού προσκύνησαν την Παναγία Τσαμπίκα, έφθασαν στη γραφική Λίνδο με την παραδοσιακή νησιώτικη αρχιτεκτονική. Ακολουθώντας διαδρομές δαιδαλώδεις,  τα βήματά μας οδηγούνται ασυναίσθητα ως την αρχαία Ακρόπολη, μάρτυρα της πολυτάραχης ιστορίας του νησιού και προσκύνημα στη Βυζαντινή Εκκλησία της Παναγίας της Λίνδου. Το βράδυ δείπνησαν σε μια από τις πανέμορφες ταβέρνες της Λίνδου.
Την τελευταία ημέρα της εκδρομής και πριν την αναχώρησή τους από τη Ρόδο, οι συνταξιούχοι του Νομού μας επισκέφθηκαν το δυτικό τμήμα του νησιού, τα ερείπια της αρχαίας Καμείρου, τη Φιλέρημο και την πανέμορφη κοιλάδα με τις πεταλούδες, μοναδικό βιότοπο της περιοχής. Πριν την αναχώρηση για το αεροδρόμιο απόλαυσαν τοπικά εδέσματα σε ταβέρνα της περιοχής και με απευθείας πτήση για Θεσσαλονίκη επέστρεψαν στην όμορφη Κατερίνη μας με λεωφορείο που τους περίμενε για τη μεταφορά τους.
Με την άφιξή τους, όλοι ευχαρίστησαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που διοργάνωσαν την εκδρομή καθώς και τον ξεναγό και οδηγό του τουριστικού λεωφορείου του γραφείου του κ. Βελώνη Νικολάου για την άψογη μετακίνησή τους.
Ήταν μια μνημειώδης εκδρομή και αξέχαστη εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες.