Τρίτη 22 Μαΐου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΕΔΕ

Η ανακοίνωση του γραφείου τύπου της ΚΕΔΕ που σχολιάζει την παρέμβαση του πρωθυπουργού στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος
του, αναδεικνύει τις πραγματικές προθέσεις της ηγεσίας του οργάνου που είναι η λυσσαλέα αντικυβερνητική προπαγάνδα.
Είναι ανακοίνωση των υπογείων της Πειραιώς και όχι του ανώτερου οργάνου της Αυτοδιοίκησης! Οι αήθεις προσωπικοί χαρακτηρισμοί για τον Πρωθυπουργό, οι προβλέψεις περί «ξεπουλήματος του ονόματος της Μακεδονίας», δείχνουν τους πραγματικούς συντάκτες της ανακοίνωσης. Έτσι, μετά τις επανειλημμένες διαψεύσεις των προσδοκιών τους περί αριστερής παρένθεσης τώρα επανέρχονται. Είναι προφανές πια και στους πιο δύσπιστους ότι η ηγεσία της ΚΕΔΕ δεν επιθυμεί κανένα διάλογο παρά μόνο την οξεία αντιπολιτευτική αντιπαράθεση και την επιδίωξη ανατροπής της κυβέρνησης. Είναι γι αυτό που δεν προετοιμάστηκε δύο χρόνια τώρα καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις, που υποστηρίζει ένα πρωτοφανές καλπονοθευτικό εκλογικό σύστημα, θεωρώντας ότι η καθιέρωση της απλής αναλογικής που ισχύει στην πλειοψηφία των χωρών της Ε.Ε, θα διαλύσει την αυτοδιοίκηση.
Η αυτοδιοίκηση ποτέ δεν έχει αντιδράσει έτσι. Καλούμε τους αυτοδιοικητικούς να διαφοροποιηθούν ενεργά συμμετέχοντας στον διάλογο για το Ν/Σ, να καταθέσουν βελτιωτικές προτάσεις, να διαφωνήσουν, να διαφοροποιηθούν όπου κρίνουν σκόπιμο. Αυτό κάναμε πάντα!
Το ύφος της ανακοίνωσης και το πολιτικό ήθος των συντακτών της αφορά μόνον αυτούς.