Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Ένταξη της πράξης με τίτλο: «Αγροτική Οδοποιία Τ.Κ. Ρυακίων Δήμου Πύδνας – Κολινδρού» προϋπολογισμού μελέτης 305.881,44€ (με ΦΠΑ) στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) 2014-2020

Ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού κος Ευάγγελος Β. Λαγδάρης και το
Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού αξιοποιώντας τις προσκλήσεις των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, προχωρούν στην ένταξη της πράξης με τίτλο: «Αγροτική Οδοποιία Τ.Κ. Ρυακίων Δήμου Πύδνας – Κολινδρού» προϋπολογισμού μελέτης 305.881,44€ (με ΦΠΑ) στο Π.Α.Α. 2014-2020.
Η  Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της οποίας προΐσταται ο Περιφερειάρχης Κεντρική Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστας Απόστολός, αποφάσισε την ένταξη της πράξης σύμφωνα με το αρ. πρωτ. 1783/17-04-2018 έγγραφό της.
Η παραπάνω πράξη υποβλήθηκε στη Δράση 4. «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΕ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΓΗ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΙΣ», του Υπομέτρου 3. «ΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΕ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΤΟΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ Ή ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΑΣΟΚΟΜΙΑΣ», του Μέτρου 4. «ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΕ ΥΛΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ» του ΠΑΑ 2014-2020 και κατατάχθηκε πρώτη (1η) ανάμεσα σε είκοσι οκτώ (28) πράξεις με 95 βαθμούς.
Η πράξη αφορά στην βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών, την οδοστρωσία και την ασφαλτόστρωση υφιστάμενης περιφερειακής αγροτικής οδού ακριβώς αριστερά της εισόδου στον οικισμό της Τ.Κ. Ρυακίων.


Με την υλοποίηση του παραπάνω έργου θα βελτιωθεί ουσιαστικά η προβασιμότητα και η  προσπελασιμότητα στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις και θα διευκολυνθεί η μεταφορά των προϊόντων από και προς τα αγροκτήματα. Αυτό θα έχει ως συνέπεια και την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και την αναβάθμιση των παραγόμενων τοπικών προϊόντων εξ’ αιτίας της μείωσης του κόστους και του χρόνου μεταφοράς και της ταχύτερης και πιο άνετης μεταφοράς ευπαθών αγροτικών προϊόντων.