Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Επίσκεψη Ρουμάνων τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας

 Με την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, συναντήθηκε ομάδα Ρουμάνων τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων, στο
πλαίσιο επίσκεψής τους στην Πιερία,  την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018, στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.


Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας υποδέχτηκε με χαρά τους 34 επισκέπτες στην  αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, όπου συζήτησε  μαζί τους για το έργο και το σχεδιασμό της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας σε θέματα τουριστικής ανάπτυξης, το πρόγραμμα ξενάγησής τους στην περιοχή και παρουσίασε τους προορισμούς-ορεινούς και παραθαλάσσιους, την ιστορία και τα σπουδαία μνημεία της περιοχής, τις ποικίλες εναλλακτικές μορφές τουρισμού που προσφέρονται στην περιοχή όλο το χρόνο, τα τοπικά προϊόντα, τα πολιτιστικά δρώμενα, τις τουριστικές υποδομές κ.ά..


Η κ. Μαυρίδου προσκάλεσε την αποστολή να επισκεφθεί το μνημείο φύσης και παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, τον Όλυμπο, να απολαύσει την τοπική γαστρονομία και να γνωρίσει τους ζεστούς και φιλόξενους ανθρώπους της Πιερίας. Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας εστίασε  στο δίαυλο επικοινωνίας που πρέπει να αναπτυχθεί ανάμεσα στις δύο χώρες για την ανάδειξη και αξιοποίηση του τουριστικού προϊόντος της Πιερίας. Άλλωστε, εξήρε και το έργο του Προέδρου της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Πιερίας, κ. Χαράλαμπου Λεμόνα, στην προβολή των τουριστικών υποδομών και γενικότερα του ποικίλου τουριστικού προϊόντος της περιοχής, με σκοπό την αύξηση της τουριστικής κίνησης και την «καλλιέργεια» μιας ισχυρής τουριστικής ταυτότητας.


Τα μέλη της  Ρουμανικής αντιπροσωπείας ευχαρίστησαν την κ. Μαυρίδου για τη θερμή υποδοχή, εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για τον τόπο και δήλωσαν ότι θα προβάλλουν την Πιερία στη χώρα τους και θα μεταφέρουν την ξεχωριστή τουριστική τους εμπειρία. 


Στο τέλος της συνάντησης η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας παραχώρησε συνέντευξη σε τηλεοπτικό δίκτυο της Ρουμανίας, επισημαίνοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, που καταστούν  την Πιερία  ελκυστικό προορισμό όλες τις εποχές του χρόνου, υπογράμμισε το αυξανόμενο τουριστικό ρεύμα από τη Ρουμανία προς την Πιερία που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, προσκαλώντας τους τηλεθεατές να επιλέξουν  σύντομα την Πιερία για τις διακοπές τους.