Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΕΣ ΚΡΟΤΙΔΕΣ ΚΑΙ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΟΠΑΙΔΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ?

Ένα αποτρόπαιο, βάρβαρο, απάνθρωπο, γεγονός, συνέβηκε την Κυριακή 22 Απριλίου στην πλατεία Σαπφού στην Μυτιλήνη.

Εκεί οικογένειες μεταναστών  από το Αφγανιστάν, διαμαρτυρόντουσαν στην πλατεία για 4 μέρες, για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσής τους και κυρίως να τους δοθεί η άδεια να φύγουν από το νησί, αφού νοιώθουν φυλακισμένοι και παρατημένοι σε αυτό, χωρίς καμιά προοπτική.
Η δίκαια διαμαρτυρία των μεταναστών,  βρήκε την σφοδρή και απάνθρωπη επίθεση από φασιστικά στοιχεία του νησιού, που εκμεταλλεύοντας τα υπαρκτά αντικειμενικά προβλήματα των μεταναστών – προσφυγών και μερίδας  κατοίκων του νησιού, εξαπέλυσαν δολοφονικές επιθέσεις, πετώντας ναυτικές φωτοβολίδες, κροτίδες, μπουκάλια, στα κεφάλαια γυναικόπαιδων, φωνάζοντας << Κάψτε τους ζωντανούς >>.
Τα θλιβερά αυτά γεγονότα έλαβαν χώρα μετά την εκδήλωση υποστολής της σημαίας που γίνεται στο νησί. Από εκεί τα φασιστικά στοιχεία ξεκίνησαν και εφόρμησαν με δολοφονικά ένστικτα, ενάντια στους μετανάστες με τα παιδιά τους.
Την αγέλη γνωστών φασιστών του νησιού, ακροδεξιών, εθνικιστών και χουλιγκάνων χαιρέτησε η << χρυσή αυγή >> και έκανε λόγο για Παλλαϊκό ξεσηκωμό του νησιού και βάφτισε αγώνα, τις δολοφονικές επιθέσεις κάποιον εκατοντάδων ατόμων.
Οι πρόσφυγες και μετανάστες είναι θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, που εδώ και 15 χρόνια έχουν ρημάξει τις χώρες της Μέσης Ανατολής και όχι μόνο. Για την χάραξη νέων ζωνών επιρροής, για την εκμετάλλευση των ενεργειακών πηγών και πλούτο των χωρών αυτών.
Αν θέλουμε να διαμαρτυρηθούμε, να αγωνιστούμε, και να δώσουμε πραγματικό περιεχόμενο στον λαϊκό  πατριωτισμό,  πρέπει να σηκώσουμε φωνή αντίστασης και ανάστημα στις πολιτικές εξαθλίωσης των λαών, ενάντια στους ιμπεριαλιστές του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε, των ΗΠΑ και άλλων ιμπεριαλιστικών κέντρων.
Σε αυτούς  συνδράμει και η χώρα μας, μέσω όλων των αστικών κυβερνήσεων.  Συμμετέχει κυρίως στην προπαρασκευαστική  ετοιμασία τους, και διευκολύνει στο  να εξαπολύουν αποτελεσματικά οι ιμπεριαλιστές  τα δολοφονικά τους σχέδια.
 Ολόκληρη η χώρα έχει μετατραπεί σε ένα αμερικανονατοικό στρατόπεδο με βάσεις και εγκαταστάσεις, έτοιμες να προσφέρουν τα βασικά εφόδια για τις πολεμικές επιχειρήσεις των ιμπεριαλιστών.
Σε αυτή την κατεύθυνση η συγκυβέρνηση ( ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ) ως συνέχεια των προηγούμενων αστικών κυβερνήσεων, έχει παραδώσει  <<γη και ύδωρ>>, δέχοντας τα συγχαρητήρια  για τις προσπάθειες της, από τον Αμερικανό πρέσβη στην Ελλάδα, που δρα ως τοποτηρητής και συντονιστής στην χώρα μας, των προετοιμασιών, για την εφαρμογή των δολοφονικών σχεδίων των ΗΠΑ .
Αυτοί υποδαυλίζουν τον εθνικισμό, τον ρατσισμό, την ξενοφοβία, την μισαλλοδοξία, για να συσκοτίζουν τις πραγματικές αίτιες που ευθύνονται για το δράμα των προσφύγων και μεταναστών, για να μην στρέψει ο λαός τα βέλη του στους πραγματικούς υπαίτιους, σε αυτούς που διαλύουν τις χώρες και καταστρέφουν τους λαούς.
 Τον ρόλο της συσκότισης , του αποπροσανατολισμού,  παίζουν φασιστικές  ομάδες, όπως η << χρυσή αυγή >> στην χώρα μας, αλλά και σε όλες τις χώρες που υπάρχουν φασιστικοί θύλακες.
 Μαζί με τα αστικά κόμματα των χωρών τους, δουλεύουν για τις αστικές τους τάξεις, για τους κεφαλαιοκράτες, τα μεγάλα καπιταλιστικά αφεντικά, που αξιώνουν να <<αναβαθμιστούν>>, παίρνοντας ενεργά μέρος στα εγκληματικά σχέδια των ιμπεριαλιστών, συμμετέχοντας στην λεία της μοιρασιάς, μετά τις πολεμικές συρράξεις.
Είναι ακριβώς οι ίδιοι που στην υποφαινόμενη ιμπεριαλιστική ειρήνη, καταδικάζουν τους λαούς να ζούνε με μισθούς πείνας, χωρίς δικαιώματα, με συνάξεις φτώχειας, με υποβαθμισμένες κοινωνικές υπηρεσίες, με ανεργία , με σχετική και απόλυτη φτώχεια, με ανασφάλεια και αβεβαιότητα, γιατί όλα αυτά αποτελούν προϋπόθεση για την παραπέρα διαιώνιση του καπιταλιστικού συστήματος, σε συνθήκες όξυνσης των ανταγωνισμών και αντιθέσεων των καπιταλιστών μεταξύ τους.
Αυτή την αντικειμενική πραγματικότητα, που πατάει στις νομοτέλειες του ίδιου του οικονομικοκοινωνικού συστήματος, θέλουν να συγκαλύψουν οι φασίστες με την ρατσιστική δράση τους, για να βάλουν εμπόδια στην διαμόρφωση της ριζοσπαστικής συνείδησης και στην λαϊκή πάλη ενάντια στους καπιταλιστές , τα μονοπώλια, τους ιμπεριαλιστές, τους μοναδικούς υπαιτίους, μαζί με τις αστικές τάξεις των χωρών, για τις δυστυχίες των λαών και τους πολέμους.
Πατριωτισμός δεν είναι η ρατσιστική βία, η μισαλλοδοξία, η ξενοφοβία, ο εθνικισμός, οι άναρθρες φασιστικές κραυγές.
Ο πατριωτισμός έχει ταξικό περιεχόμενο, ταξική ανηφόρα. Άλλος ο πατριωτισμός του κεφαλαίου που θέλει να ξεζουμίζει τους λαούς για να αυγατίζει τα κέρδη του και άλλος του λαού που αγωνίζεται για να ζήσει με αξιοπρέπεια, να ευημερεί ειρηνικά.
Ο πατριωτισμός του λαού για να ζήσει με αξιοπρέπεια, ειρηνικά, χωρίς δυνάστες και εκμεταλλευτές, έρχεται σε σύγκρουση  με τις πολιτικές του κεφαλαίου, την Ε.Ε, τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και εντάσσεται οργανικά στην ταξική πάλη.
Αυτό τον δρόμο να διαλέξει ο λαός, αγώνας γνήσιος πατριωτικός και συνάμα διεθνιστικός, στην βάση της ταξικής ενότητας των εργαζομένων, της κοινωνικής συμμαχίας με τους μικρομεσαίους της πόλης και του χωριού, για την αντεπίθεση, για την  λαϊκή νίκη, για την κοινωνική – λαϊκή ευημερία.
Σαββίδης Παναγιώτης