Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Δήμος Κατερίνης: Πιστοποιητικά πληροφορικής σε 34 εργαζόμενους με το πρόγραμμα της Κοινωφελούς εργασίας

 Την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018, το τμήμα ''Τεχνιτών Υποστήριξης Συστημάτων
Η/Υ'' της ΕΠΑ.Σ Μαθητείας του ΟΑΕΔ Κατερίνης επισκέφτηκε τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας στο πλαίσιο της εκπαίδευσής τους. Το τμήμα συνόδευε η καθηγήτρια κ. Αυγουστίδου Μαρία.
Τα μέλη του τμήματος, ξεναγήθηκαν στο χώρο και ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητες της Διασωστικής Ομάδας από τις κ. Γεραρίδου Αθηνά (Πρόεδρο της Δ.Ο.Π.) και την κ. Μπέζα Χριστίνα.
Παράλληλα, οι παρευρισκόμενοι και οι παρευρισκόμενες είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και να εφαρμόσουν τη διαδικασία με την οποία γίνεται η Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση και η χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή.

 Αντικείμενο της δράσης αποτέλεσε η παροχή Προγραμμάτων Κατάρτισης στην Τεχνολογία Πληροφοριών και Επικοινωνίας (ΤΠΕ), καθώς και στην Κοινωνική Οικονομία και Επιχειρηματικότητα.
Επίσης, η πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων ΤΠΕ που αποκτήθηκαν, στους ωφελούμενους συμμετέχοντες στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα στους Δήμους της χώρας, οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί σε θέσεις απασχόλησης και επιλέξαν να παρακολουθήσουν τα προγράμματα κατάρτισης.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της δράσης υλοποιήθηκε μία δέσμη παρεμβάσεων η οποία επικεντρώθηκε ως εξής:
-          Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 120 ωρών το οποίο περιλάμβανε 100 ώρες Χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) για τρία επίπεδα γνώσεων: στοιχειώδεις, βασικές και προχωρημένες και 20 ώρες «Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα[E1] »

-          Πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων πληροφορικής που αποκτήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος κατάρτισης.

 [E1]