Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

O Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης στην ΙΤΒ BERLIN

Αισιόδοξα είναι τα πρώτα μηνύματα από την συμμετοχή των τουριστικών φορέων της Θεσσαλονίκης στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού που
πραγματοποιείται στο Βερολίνο της Γερμανίας (ΙΤΒ Berlin).


H ITB Berlin ξεκίνησε χθες τη λειτουργία της και θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Κυριακή(11/3).

«Δεν θα μπορούσαν οι τουριστικοί φορείς της Θεσσαλονίκης να λείπουν από μια τέτοια έκθεση. Οι πάντες είναι εδώ» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας από την Γερμανική πρωτεύουσα στην πρωινή εκπομπή της ΕΤ-3 «Καθημερινά κι απλά» η πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης-αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολητικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κα Βούλα Πατουλίδου.

Μιλώντας από την «καρδιά» της Έκθεσης και μέσα από το ελληνικό περίπτερο η κα Πατουλίδου εκτίμησε ότι φέτος η ελληνική παρουσία  είναι αναβαθμισμένη σε σύγκριση με τις προηγούμενες.Ανάμεσα στα σημεία εβνδιαφέροντος για τον εναλλακτικό τουροισμό  -όπως είπε- είναι ο Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος «Μέγας Αλέξανδρος» ο οποίος έχει συμπεριληφθεί στους 7 «χρυσούς μαραθώνιους» που διεξάγονται σ όλο τον κόσμο και υπάρχει γι αυτόν πάντα μεγάλο ενδιαφέρον».

Η κα Πατουλίδου με την ευκαιρία της παρουσίας του ΟΤΘ στην μεγάλη τουριστική έκθεση ανακοίνωσε ότι η Γερμανική γλώσσα συμπεριλαμβάνεται πλέον στις πέντε γλώσσες του τουριστικού portal ,του Thessaloniki.travel που προβάλλει το σύνολο της μητροπολιτικής ενότητας της  Θεσσαλονίκης.

«Είναι η παγκόσμια πρώτη της παρουσίασή μας στα Γερμανικά .Έτσι η επικοινωνία μας με τους Γερμανούς τουρίστες θα είναι πιο άμεση» ανέφερε η κα Πατουλίδου.

«Το ενδιαφέρον των Γερμανών τουριστών -πρόσθεσε-επικεντρώνεται στην σχέση των προσφερόμενων τουριστικών υπηρεσιών προς την τιμή. Η Θεσσαλονίκη θεωρείται παγκοσμίως ένας “τίμιος” τουριστικός προορισμός».