Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Συνάντηση Δημάρχου με Σύμβουλο της Πρεσβείας του Καναδά

Τη Σύμβουλο Πολιτικών, Οικονομικών και Δημόσιων Σχέσεων της Πρεσβείας του Καναδά στην Ελλάδα, Debbie DesRosiers, η οποία
συνοδευόταν από την Υπεύθυνη Πολιτικών και Δημόσιων Υποθέσεων της Πρεσβείας, Ζωή Δελήμπαση, υποδέχτηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, το πρωί της Τρίτης 6 Μαρτίου 2018.
Η εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο περιοδείας της κυρίας DesRosiers στην Βόρεια Ελλάδα με στόχο τη γνωριμία της με τις αυτοδιοικητικές αρχές της περιοχής, διερευνώντας το ενδεχόμενο συνεργασίας και ανάπτυξης κοινών δράσεων με την Πρεσβεία του Καναδά στην Ελλάδα.
Ο Δήμαρχος Βέροιας ενημέρωσε τις εκπροσώπους της Καναδικής Πρεσβείας για τη δομή, τη λειτουργία, τις δράσεις και τα προβλήματα του Δήμου Βέροιας, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής όπως η δυναμική του πρωτογενή τομέα και το τεράστιο πολιτιστικό και τουριστικό απόθεμά της που περιλαμβάνει μνημεία παγκόσμιας εμβέλειας όπως το αρχαιολογικό σύμπλεγμα στη Βεργίνα, το Βήμα του Αποστόλου Παύλου και την Εβραϊκή Συναγωγή. Μάλιστα, όπως σημείωσε ο Δήμος Βέροιας καταβάλλει συντεταγμένη προσπάθεια να προσελκύσει επισκέπτες και να ανοίξει νέες τουριστικές αγορές και κατά συνέπεια μια συνεργασία σ’ αυτό το επίπεδο θα ήταν σε κάθε περίπτωση ευπρόσδεκτη.
Η Σύμβουλος της Καναδικής Πρεσβείας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το μνημειακό και αρχαιολογικό πλούτο της περιοχής που όπως ανέφερε προγραμματίζει να γνωρίσει από κοντά τις επόμενες ημέρες και τόνισε ότι το Καναδικό Ινστιτούτο μέσω προγράμματος ανταλλαγής αρχαιολόγων και επιστημόνων θα μπορούσε να συνεισφέρει στην προσπάθεια ανάδειξής του.
Τέλος, οι δυο πλευρές εκδήλωσαν τη βούλησή τους να υπάρξει περεταίρω επικοινωνία και συνεργασία για την ανάπτυξη κοινών δράσεων με αμοιβαία οφέλη στο άμεσο μέλλον ενώ αντάλλαξαν αναμνηστικά, με τον κ. Βοργιαζίδη να προσφέρει στην κυρία DesRosiers, μια προτομή του Μ. Αλεξάνδρου, μια κίνηση με υψηλό συμβολισμό, καθώς επίσης έντυπο ενημερωτικό υλικό αλλά και προϊόντα της περιοχής.