Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Δήμος Κατερίνης: Συνάντηση του Δημάρχου Σάββα Χιονίδη με τον Γενικό Πρόξενο της Ρωσικής Ομοσπονδίας

 Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα ο  Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης υποδέχτηκε χθες στο Δημαρχείο, τον Γενικό Πρόξενο της  Ρωσικής
Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη, Alexander Shcherbakov.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με αφορμή την  α’ φάση των προεδρικών  εκλογών στη Ρωσία, διαδικασία, η οποία στην περιοχή μας, φιλοξενήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης, προκειμένου να διευκολυνθεί η δυνατότητα συμμετοχής των αποδήμων Ρώσων πολιτών, οι οποίοι κατοικούν στον Δήμο και ευρύτερα στην Πιερία.


Στη διάρκεια της συνάντησης, αποτυπώθηκε και η δυνατότητα εποικοδομητικής συνεργασίας με βάση και τις καλές παραδοσιακά σχέσεις των δύο λαών.

Ειδικότερα, ο Δήμαρχος καλωσόρισε τον Ρώσο διπλωμάτη, τον ευχαρίστησε για την επίσκεψη αναφέρθηκε στο αναπτυξιακό μοντέλο της περιοχής μας και όπως επισήμανε χαρακτηριστικά «συζητήσαμε τις προοπτικές που διανοίγονται για την αμοιβαία συνεργασία μας, καθώς η διαμονή στον Δήμο Κατερίνης των συμπολιτών μας, που ήρθαν εδώ από την πρώην Σοβιετική Ένωση, αλλά και η παρουσία πολλών Ρώσων υπηκόων, οι οποίοι ζουν και εργάζονται στην περιοχή μας αποτελούν αναμφισβήτητα γέφυρες φιλίας και συνεργασίας σε διάφορους κοινωνικοοικονομικούς τομείς».


Από την πλευρά του ο κος Shcherbakov ευχαρίστησε τον Δήμαρχο, για τις διευκολύνσεις που παρείχαν υπηρεσίες του Δήμου,  σχετικά με τη διενέργεια στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης, της α’ φάσης των προεδρικών εκλογών στη Ρωσία. Παράλληλα,  όπως ανέφερε: «η επίσκεψη αποτέλεσε και μία ευκαιρία να αποτυπωθούν οι θετικές δυνατότητες αξιοποίησης και συνεργασίας στο πλαίσιο και των καλών παραδοσιακά σχέσεων των δύο λαών».

Η συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν επίσης, ο Γραμματέας του Γενικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη Vladimir Potapov, η πρόεδρος του Ελληνορωσικού Κέντρου Πολιτισμού «Α. Τσέχωφ» Ελένη Παυλίδου και ο κος Ηλίας Αλιχανίδης ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή συμβολικών αναμνηστικών δώρων.