Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Δήμος Κατερίνης: Ευρεία σύσκεψη για τις κτιριακές υποδομές και λειτουργικές ανάγκες του 3ου Γυμνασίου και 3ου Λυκείου Κατερίνης

Δήμος Κατερίνης: Ευρεία σύσκεψη για τις κτιριακές υποδομές και λειτουργικές ανάγκες του 3ου Γυμνασίου και 3ου Λυκείου Κατερίνης

  

Σάββας Χιονίδης: «[…] ενισχύουμε με συντονισμένες και επίμονες προσπάθειες την αξιοπρεπή λειτουργία των σχολείων, στηρίζουμε την εκπαιδευτική διαδικασία […]».


Η επίλυση των λειτουργικών αναγκών του σχολικού συγκροτήματος του 3ου Γυμνασίου και 3ου Λυκείου Κατερίνης αντίστοιχα, με έμφαση στις κτιριακές υποδομές τέθηκαν στο επίκεντρο ευρείας σύσκεψης, η οποία παρουσία του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις των συγκεκριμένων σχολικών μονάδων.


Στην σύσκεψη συμμετείχαν επίσης, ο Δ/ντης της Β/θμιας Εκπαίδευσης Ιωάννης Καζταρίδης, ο Πρόεδρος της Σχολικής επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης Χρυσόστομος Κυραιλίδης, οι διευθυντές των δύο σχολείων, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι των δύο μαθητικών κοινοτήτων, καθώς και εκπρόσωποι των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων.


Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος: «Επενδύοντας σταθερά στην Παιδεία παρά τις δυσκολίες που βιώνει η χώρα, ενισχύουμε με συντονισμένες και επίμονες προσπάθειες την αξιοπρεπή λειτουργία των σχολείων, στηρίζουμε την εκπαιδευτική διαδικασία και αναλαμβάνουμε κάθε δυνατή πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση».


Ειδικότερα, στη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε η ανάγκη στέγασης όλων των τμημάτων στο κυρίως κτιριακό συγκρότημα και ο περιορισμός χρήσης των προκατασκευασμένων οικίσκων που βρίσκονται στον αύλειο χώρο και χρησιμοποιούνται σήμερα ως αίθουσες διδασκαλίας.
Για την επίλυση του ζητήματος συζητήθηκε η δυνατότητα αναμόρφωσης και αναδιάταξης των υφιστάμενων αιθουσών και στα τρία επίπεδα του κτιριακού συγκροτήματος με την εκτέλεση των απαραίτητων οικοδομικών εργασιών και με σκοπό να προκύψει ο ικανός αριθμός αιθουσών για την κάλυψη του συνόλου των αναγκών σε αίθουσες διδασκαλίας.


Επιπλέον, διερευνήθηκε η δυνατότητα αξιοποίησης τμήματος του ημιυπόγειου χώρου του κτιρίου με την εκτέλεση οικοδομικών εργασιών και την εγκατάσταση του απαραίτητου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού για την ανάπτυξη δευτερευουσών δράσεων και λειτουργιών του σχολείου.


Τέλος, επισημάνθηκε η αναγκαιότητα ύπαρξης μίας αίθουσας πολλαπλών χρήσεων με σκοπό την κάλυψη των σχολικών αναγκών στη διενέργεια εκδηλώσεων, συγκεντρώσεων και άθλησης των μαθητών κατά τους χειμερινούς κυρίως μήνες. Για το εν λόγω θέμα, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης δεσμεύτηκε για την κατασκευή ενός νέου μεταλλικού κτιρίου στον αύλειο χώρο του συγκροτήματος, επιφάνειας 400 τμ περίπου, με χρονικό ορίζοντα λειτουργίας, την έναρξη της σχολικής περιόδου 2018-2019.