Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΔΝΑΣ - ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «ΟΡΓΗ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΡΥΠΑΝΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΤΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΣΤΙΣ ΑΛΥΚΕΣ ΚΙΤΡΟΥΣ - Όταν η αδιαφορία γίνεται έγκλημα!»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΔΝΑΣ - ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «ΟΡΓΗ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΡΥΠΑΝΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΤΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΣΤΙΣ ΑΛΥΚΕΣ ΚΙΤΡΟΥΣ - Όταν ηαδιαφορία γίνεται έγκλημα!»

      Ο δημοτικός σύμβουλος, κ. Δημήτριος  Σιανίδης, με τον ανωτέρω ηχηρό τίτλο και το αφοριστικό μότο «σοκαριστικές εικόνες ντροπής», με οργίλο και καταγγελτικό ύφος, που συνοδεύεται από μια σειρά παραπειστικών φωτογραφιών, προσπαθεί να παρουσιάσει μια πραγματικότητα στρεβλή, κατασκεύασμα αντιπολιτευτικής εμμονής και απόφασης και προϊόν απύθμενης υποκρισίας.
     Η αλήθεια, ωστόσο, για όσους γνωρίζουν την κατάσταση και κρίνουν τα πράγματα απροκατάληπτα και αντικειμενικά, μια και δε φορούν τους παραμορφωτικούς ιδεολογικούς και μικροκομματικούς φακούς του κ. Σιανίδη, είναι εντελώς διαφορετική. Η Δημοτική Αρχή, παρά τα πενιχρά μέσα και τις γνωστές οικονομικές δυσκολίες, έχει φροντίσει όλα τα προηγούμενα χρόνια με ιδιαίτερο βάρος, επιμέλεια και ευαισθησία να διατηρεί  καθαρή και αισθητικά αναβαθμισμένη όλη την παράκτια ζώνη των Αλυκών, ιδίως κατά τους θερινούς μήνες, καθώς τη θεωρεί περιοχή ιδιαίτερης περιβαλλοντικής αξίας και κάλλους αλλά και μείζονος σημασίας για την τουριστική μας ανάπτυξη. Όσον αφορά το μέτωπο της προστατευόμενης περιοχής, η οποία λόγω του ιδιαίτερου χαρακτήρα της έχει ανάγκη από ηπιότερες παρεμβάσεις, έχει καθαριστεί τα προηγούμενα έτη (2015-2017) είτε από εργατικό προσωπικό του δήμου μας είτε σε συνεργασία με εθελοντικές ομάδες της περιοχής και με τη σύμπραξη του φορέα διαχείρισης Δέλτα, Αξιού και Αλιάκμονα. Και φυσικά ό,τι έγινε τα προηγούμενα χρόνια, θα επαναληφθεί και φέτος, τον κατάλληλο χρόνο και μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, ύστερα από σχετική άδεια του φορέα διαχείρισης, ώστε, εκτός από τις χειρωνακτικές εργασίες, να παρεμβληθούν και κάποια μηχανήματα, όπου είναι δυνατόν, για να είναι δραστικότερος ο καθαρισμός και να απαλλαγεί ο χώρος από όλα τα άχρηστα στοιχεία και υλικά που έχουν σωρευτεί, όπως είναι φυσικό, κατά τη διάρκεια του χειμώνα στην παραλιακή ζώνη.
   Φυσικά, δεν περιμένουμε από τον κ. Σιανίδη να μας ευαισθητοποιήσει και πολύ περισσότερο να αναγνωρίσει τις προσπάθειές μας ούτε ζητούμε εύσημα για το έργο μας. Αυτά θα αποδοθούν από τους συνδημότες μας και για τον καθένα μας, όταν έρθει η ώρα της λαϊκής ετυμηγορίας. Ωστόσο, χρειάζεται θράσος να μας καταγγέλλει και να μας συκοφαντεί και μάλιστα με σκηνικό που τεχνηέντως διαμορφώνουν επιλεκτικά και στοχευμένα φωτογραφίες του Δεκεμβρίου, ύστερα μάλιστα από τις πρωτοφανείς πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή, καθώς μια τέτοια εικόνα είναι λίγο-πολύ συνήθης και αναμενόμενη για παραλιακές ζώνες, όπου καταλήγουν στις ακτές κάθε είδους φερτές ύλες, έπειτα από έντονες και παρατεταμένες βροχοπτώσεις ή πλημμύρες. Όσο για τις φωτογραφίες με ευπρεπισμένες και καθαρές ακτές, που αντιπαραβάλλει για σύγκριση με τις τωρινές, είναι πράγματι γεγονός ότι μια φορά μόνο το 2012 ενήργησε για τον καθαρισμό τους , αφού εξαναγκάστηκε ύστερα από έντονη καταγγελία του Λιμενικού Σώματος.
    Είναι φανερό ότι ο κ. δημοτικός σύμβουλος «χρησιμοποιεί» κάθε φορά τον φωτογραφικό φακό, για να καλλιεργήσει εντυπώσεις ανάλογα με τις επιδιώξεις του. Βεβαίως, αυτό δεν είναι θέμα της αρμοδιότητάς μας, είναι θέμα εσωτερικής/ψυχολογικής υφής του κ. Σιανίδη να νιώθει διαρκώς την ανάγκη να βρίσκεται στο προσκήνιο και να αυτοπροβάλλεται για ασήμαντη ή σημαντική αφορμή. Ίσως πάλι να το θεωρεί υποκατάστατο της απουσίας του, γιατί είναι γνωστό στους συνδημότες μας πως ο ίδιος εμφανίζεται πολύ αραιά, κυρίως σε καμιά εκδήλωση για να φωτογραφηθεί, κατά την προσφιλή του συνήθεια, και φυσικά  στην προεκλογική περίοδο.
Αξίζει, επίσης,  να σημειώσουμε ότι ο κ. Σιανίδης, όπως είναι κοινό μυστικό, όλα αυτά τα χρόνια στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου δεν έχει καταθέσει καμιά ιδέα ή πρόταση για τα προβλήματα της περιοχής και λειτουργεί «ωσεί παρών». Άλλωστε το δείγμα γραφής είναι γνωστό και από την θητεία του παλαιότερα ως αντιδημάρχου, αφού είναι καταγεγραμμένο στη συνείδηση των συνδημοτών μας το πώς πολιτεύτηκε.