Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

Η νομική άποψη β.Νουλέζα Συνηγ.υπεράσπισης Αρτ.Σώρρα

 Έχω εκφράσει δημόσια απο τον Αύγουστο 2017 στήν Ρόδο τήν τεκμηριωμένη υποκειμενική  νομική άποψη μου για τους επικείμενους
ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς με βάση το νέο νομοθετικό πλαίσιο καθόσον απο 1.1.2018 δέν προστατεύεται ουσιαστικά η πρώτη κατοικία.
Ότι τα ξένα funds θα αρπάξουν τα σπίτια των Ελλήνων.
Δυστυχώς επαληθεύομαι .
Η νομική άμυνα του οφειλέτη σε τράπεζες η ΑΑΔΕ ασκείται με Ανακοπή άρθρων.632&933ΚΠολΔ όπως προβλέπεται μετα τις τροποποιήσεις κατα των Δγών πληρωμής η εναντίον της αρξάμενης αναγκαστικής εκτέλεσης .
Ταυτόχρονα απαιτείται Αίτηση ασφαλ.μέτρων άρθρ.686επ.ΑΚ με την οποίαν ζητείται η χορήγηση προσωρινής δγής απορρέουσας τήν περαιτέρω αναγκαστική εκτέλεση.
Διαφορετικά ο πολίτης που έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές είναι εκτεθειμένος στόν κίνδυνο αντιμετωπίζει το φάσμα απώλειας της κατοικίας του.
Το νεότερο ηχητικό μήνυμα του Αρτ Σώρρα σχετικά με τους ηλεκτρονικούς  πλειστηριασμούς επιδέχεται ποικίλες ερμηνείες.
Μία εξ αυτών είναι οτι θεωρεί ως μοναδικό.λόγο Ανακοπής την πληρωμή δηλ.εξόφληση της οφειλής μέσω της εξώδικης εντολής των ΕΣΥ ετσι την εκλαμβάνω.
Διαφορετικά λέει ξεκάθαρα κρούει τόν κώδωνα του κινδύνου κατι  σαν εγερτήριο η προτροπή πρός όλους με άλλη διατύπωση οτι δεν σταματά ο.πλειστηριασμός αν δεν πληρώσουν δέν γνωρίζω αν εννοεί μετρητά η μέ τις εξώδικες μέσω των γραφείων ΕΣΥ
Λέει.οτι δεν θα οφείλουν στην ΕΣΥ αλλιώς αν ολιγωρησουν θα χάσουν το σπίτι τους
Ο καθείς αναλαμβάνει την ευθύνη των.λεγομένων.και πράξεων του.
Χρειάζεται σοβαρότητα και υπευθυνότητα απο όλους μας
Εγω ως Δικηγόρος έχω με ενάργεια λεπτομερώς   εξηγήσει δημόσια .πώς αμύνεται κανεις εναντίον.μιας Δγής πληρωμής .
Μίλησα έγκαιρα για την καταχρηστικότητα των ΓΟΣ στις δανειακές συμβάσεις που εξ αυτού του λόγου μπορούν να κηρυχθούν άκυρες

Βασ.Νουλέζας
Δικηγόρος