Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

ΑΓΡΙΟ ΓΛΥΨΙΜΟ ΣΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΑΝΤΙΣΥΣΤΙΜΙΚΟΥΣ» ΤΗΣ «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ»

Δεν είναι πρώτη φορά που η  κατά τα άλλα <<αντισυστιμική>> <<χρυσή αυγή>>, υμνεί καπιταλιστές, βιομηχάνους, εφοπλιστές,
κεφαλαιοκράτες. Βρίσκεται στην ίδια ιδεολογική όχθη με αυτούς και αναπαράγει την ίδια ύπουλη - ψεύτικη προπαγάνδα για λογαριασμό του συστήματος, όπως κάνουν τα αστικά, μικροαστικά, οπορτουνιστικά κόμματα,  << ζυμώνοντας >> την κίβδηλη, εκβιαστική κα παράλληλα επικίνδυνη  κυρίαρχη αντίληψη, ότι άμα ευημερούν τα κέρδη των καπιταλιστών, ευημερούν και οι εργαζόμενοι.
            Γιατί είναι ψιλά γράμματα για αυτούς, ότι ο πλούτος παράγεται από τους εργαζόμενους, αυτοί δουλεύουν και μοχθούν στην γραμμή παραγωγής και η υπεραξία που δημιουργούν γίνεται αντικείμενο κλοπής από τους ιδιοκτήτες των μέσων παραγωγής, που την μετατρέπουν σε κέρδη, νέα κεφάλαια για αναπαραγωγή και έτσι πλουτίζουν οι κεφαλαιοκράτες. Και ότι βέβαια σε αυτή την στρατηγική εφαρμόζοντες οι πολιτικές που έχουν αντεργατικό – αντιλαϊκό πρόσημο.
Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από την << είδηση >>, ότι η καπνοβιομηχανία << ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε.>> από τα υπερκέρδη που είχε στην χρονιά που πέρασε,  έδωσε με μορφή μπόνους και άλλες <<παροχές>>, κάτι παραπάνω πίσω στους εργαζόμενους. Δηλαδή  έδωσε πίσω ένα μέρος της υπεραξίας, του απλήρωτου χρόνου δουλειάς των εργαζομένων, που μετατρέπονται σε υπερκέρδη της επιχείρησης.
 Αλλά είπαμε ψιλά γράμματα αυτά για τους χρυσαυγίτες και τους ταγούς του αστικού πολιτικού συστήματος.
Χαρά εκεί στην << χρυσή αυγή >> για την είδηση σαν να την περιμένανε από καιρό. Με πομπώδες τίτλους στο σάιτ τους, υμνούν τον καπνοβιομήχανο << ΚΑΡΕΛΙΑ >> και λένε έτσι υπηρετεί το έθνος και τον λαό και ότι αποτελεί πρότυπο κεφαλαιοκράτη που προσφέρει στην πατρίδα, στην κοινωνία.
Η εμπορευματοποίηση της εργατικής δύναμης και κατά επέκταση  η εκμετάλλευση της από τους ιδιοκτήτες των μέσων παραγωγής, αποτελεί υπηρεσία στον λαό, στην κοινωνία, κατά την << χρυσή αυγή >> .
Βέβαια δεν είναι πρώτη φορά που η << χρυσή αυγή >> υπερθεματίζει για  κεφαλαιοκράτες, εφοπλιστές, βιομηχάνους.
Αυτή είναι που έχει στήσει δουλεμπορικό γραφείο στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος και σε ανοιχτή   ακρόαση με τους εργοδότες - μεγαλοεργολάβους της ζώνης, καλεί τους εργαζόμενους να δουλεύουν με 20 ευρώ, χωρίς ωράρια, χωρίς δικαιώματα, να μην διεκδικούν, να μην απεργούν, κάνοντας παράλληλα προβοκατόρικη - συκοφαντική δουλειά εις βάρος των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, των κομμουνιστών, που βρίσκονται στην πρωτοπορία των εργατικών αγώνων, για δουλειά με δικαιώματα, για υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς.
Και μην  πούμε για της δεκάδες επερωτήσεις της << χρυσής αυγής >> στην βουλή, για να δοθούν  νέα προνόμια, νέες φοροαπαλλαγές στους εφοπλιστές.
Αυτή είναι η αντισυστιμική << χρυσή αυγή >>, στην υπηρεσία του συστήματος, των μεγάλων αφεντικών, του κεφαλαίου, που φοβούνται την ριζοσπαστικοποίηση των εργαζομένων, την ανατρεπτική ταξική τους πάλη και αμόλησαν τους φασίστες να καθαρίσουν για λογαριασμό τους, με ψέματα, προβοκάτσιες, συκοφαντίες, αντικομουνισμό, για να διαρρήξουν τους δεσμούς των ριζοσπαστών αγωνιστών, των πρωτοπόρων εργατών, των κομμουνιστών, με τον λαό.
Για αυτό λέμε ότι είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία, για να αποτρέψουν, να βάλουν εμπόδια, σε περιόδους κρίσης του συστήματος, στην μαζική λαϊκή – ριζοσπαστική πάλη, με στόχο την πολιτική – κοινωνική ανατροπή.
Βέβαια είναι βαθιά νυχτωμένοι και πολύ γελασμένοι ως προς αυτό.
Και για την ιστορία να πούμε ότι η καπνοβιομηχανία << ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε.>> αποτελεί μια επιχείρηση που  πριμοδοτήθηκε ποικιλόμορφος τα προηγούμενα χρόνια και διευκολύνθηκε από το κράτος, με χρηματοδοτήσεις και άλλα προνόμια, την ώρα που συνθλίβουν την μικρομεσαία επιχείρηση, την φορτώνουν  συνεχώς νέα φορολογικά βάρη, αυξάνουν της ασφαλιστικές εισφορές που έχει γίνει ένα δυσβάστακτο χρέος για την πλειοψηφία των μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων και παράλληλα οι τζίροι πέφτουν καθημερινά από την φτώχεια και την ανασφάλεια  που επικρατεί στον λαό.
Η << ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε.>> που υπηρετεί το << έθνος >> και τον << λαό>> κατά την <<χρυσή αυγή>>, πρόκειται για μια από της δυο μεγάλες εταιρίες που διανέμουν τα τσιγάρα στην χώρα, πρόκειται για μονοπώλιο με όχι τόσο ισχυρό ανταγωνισμό. Η μια εταιρία ανήκει στην Philip Morris(malboro) και η άλλη στην (camel) που συνεργάζεται με τον Καρέλια.
Η εταιρεία <<ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε.>> απορροφά το μεγαλύτερο κέρδος από την διακίνηση τσιγάρων, όταν τα σημεία πώλησης έχουν κέρδος 20 λεπτά στο πακέτο, η << ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε.>> δίνει 8 με 9 λεπτά περιθώρια κέρδους. Αυτή η τακτική της εταιρίας είχε σαν αποτέλεσμα να κλείσουν πολλά περίπτερα και χιλιάδες κόσμος να μείνει χωρίς δουλειά.
Από αυτό τον εκβιασμό της εταιρείας στα σημεία πώλησης παίρνει 15.000.000 ευρώ, από αυτά τα λεφτά δίνει 2 – 3 εκατομμύρια σαν μπόνους στους εργαζόμενους, μέσα από ένα σύστημα <<παροχών>> που έμμεσα εντατικοποιεί την εργασία και κάνει τον εργαζόμενο ακόμα και άρρωστο να πηγαίνει στην δουλειά και βέβαια ούτε λόγος για απεργία, διεκδικήσεις  και τα σχετικά.
Αυτή είναι η πραγματικότητα για αυτή την εταιρία που υμνούν οι φασίστες της << χρυσής αυγής >>.
Όση χρυσόσκονη και να ρίξουν στα μάτια του λαού , όσο αμπαλάρισμα και να κάνουν για να αποκρύψουν την  εκμετάλλευση που επικρατεί στους χώρους δουλειάς και η μετατροπή τους σε σύγχρονες γαλέρες, για να αυξάνουν τα κέρδη τους οι καπιταλιστές, ο λαός θα αντεπιτεθεί.
Αυτή την προοπτική θέλουν να ματαιώσουν οι διάφοροι καλοθελητές, θεματοφύλακες του αστικού πολιτικού συστήματος. Προοπτική αναγκαία, ώστε από την σήψη και παρακμή αυτού του συστήματος που ζούμε όλες της συνέπειες του σε όλες της εκφάνσεις της πολιτικής – κοινωνικής – οικονομικής ζωής, να γεννηθεί το καινούργιο, η άλλη οργάνωση οικονομίας – κοινωνίας που στο επίκεντρο θα είναι ο λαός και οι ανάγκες του και όχι τα αιματοβαμμένα κέρδη των λίγων που σήμερα οικειοποιούνται την δουλειά των πολλών.
 Και μπορούμε και πρέπει στην βάση της κοινωνικής ανάγκης και εξέλιξης.

Σαββίδης Παναγιώτης