Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Απάντηση για τις απειλές βιοτρομοκρατικών δολιοφθορών από την Εταιρία Υγειονολόγων Τεχνολόγων Τροφίμων

 Με αγανάκτηση παρακολουθούμε τα σχετικά με τις απειλές για δολιοφθορές βιοτρομοκρατίας που στοχεύουν σε τρόφιμα της ελληνικής
αγοράς. Ως επιστήμονες και επαγγελματίες που προασπίζουμε την υγεία και το συμφέρον των καταναλωτών, υπηρετώντας την ασφάλεια των τροφίμων, καλούμε τον άγνωστο επίδοξο δολιοφθορέα των ελληνικών τροφίμων να δει από κοντά:
·         Τον αγρότη να αντιμετωπίζει τις αντίξοες καιρικές συνθήκες για να καλλιεργήσει τη γη του.
·         Τον κτηνοτρόφο να αρμέγει ξημέρωμα και βράδυ, να πασχίζει για την υγεία και ευζωία των ζώων του, να είναι διαρκώς κοντά τους ακόμη και μέχρι το τέλος τους (ή το δικό του) χωρίς να γνωρίζει αργία ή πενθήμερο.
·         Τον εργάτη, τον τεχνίτη, τον τεχνολόγο, τον οδηγό, τον καθένα που ιδρώνει στη μεταποίηση για να εφοδιάσει με ασφαλή και καλής ποιότητας τρόφιμα την ελληνική αγορά.
·         Τον χτυπημένο από την οικονομική κρίση Έλληνα καταναλωτή που ξοδεύεται για την αγορά ασφαλών και θρεπτικών τροφίμων για τις ανάγκες της οικογένειάς του.
Όποιος τα ζήσει και τα γνωρίσει αυτά, μπορεί να καταλάβει την ύπαιθρο, τους στάβλους, τα εργοστάσια, τις προσπάθειες, τους κόπους, τα επιτεύγματα, τις αξίες γύρω από την προσφορά των τροφίμων. Η απειλή βιοτρομοκρατικών δολιοφθορών, μόνον τεχνητές ελλείψεις και αυξήσεις τιμών μπορεί να επιφέρει και  τότε ας απολογηθεί όποιος τις επιχειρεί στον φορολογούμενο καταναλωτή που αγωνίζεται  να ζήσει με αξιοπρέπεια.
Εμείς θα συμπαραστεκόμαστε σε όλους αυτούς που υπηρετούν την παραγωγή, τη διάθεση την ασφάλεια των τροφίμων. Θα εργαζόμαστε συστηματικά για την υγεία και τα συμφέροντα των καταναλωτών, στο πλαίσιο της κουλτούρας και ποικιλίας του φαγητού και των τροφίμων στην Ελλάδα. 
Η Εταιρεία Υγιεινολόγων Τεχνολόγων Τροφίμων, ως φορέας που βάζει πάνω από όλα τον άνθρωπο και την προστασία της ατομικής ακεραιότητας κάτω από καθεστώς ασφάλειας και αυτοδιαχείρισης, καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιες προσπάθειες χειραγώγησης της ατομικής αυτοδιάθεσης. Στηρίζουμε τις προσπάθειες των ελεγκτικών αρχών και καλούμε τους καταναλωτές να μην παρασυρθούν από την προσπάθεια τρομοκράτησης και να συνεχίζουν να ενισχύουν τις προσπάθειες των παραγωγών τροφίμων να προσφέρουν ανώτερα ποιοτικά τρόφιμα.