Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΔΝΑΣ-ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΠΥΔΝΑΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ
Ύστερα από αίτημα του Δήμου ο Ο.Α.Σ.Π αναλαμβάνει να δώσει οδηγίες και να ενημερώσει τους κατοίκους   για τον μικρό σεισμικότητα της περιοχής μας.





Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Στον Δήμο μας από 23 Νοεμβρίου μέχρι σήμερα έχουμε μία μικρό σεισμικότητα που εμμένει μέχρι και σήμερα.
Υπάρχει ανησυχία και φόβος στους κατοίκους  , για ένα λόγο παραπάνω, διότι στην περιοχή μας δεν είχαμε συνηθίσει τέτοια φαινόμενα.
Τις νύχτες σε κάθε σεισμική δόνηση στο Αιγίνιο κυρίως που είναι ποιο έντονο το φαινόμενο μαζί με τον φόβο υπάρχει και ο πανικός.  Μέσα στην νύχτα οι κάτοικοι πανικόβλητοι και  γονείς να παίρνουν τα παιδιά άρον- άρον και με το αυτοκίνητο να πηγαίνουν σε ανοικτούς δημόσιους χώρους κυρίως στον χώρο που διεξάγεται η εμποροπανήγυρη.
Δημόσια ενημέρωση στα ΜΜΕ δεν υπάρχει για ενημέρωση των κατοίκων.
Ο Δήμος επικοινώνησε στις 23-11-2017  στις 2:30  π.μ με Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και μας μετέφερε την άποψη του Αστεροσκοπείου Αθηνών την οποία και ανακοινώσαμε (σας την έχουμε κοινοποιήσει  με e-mail στις 23-11-2017.(διαβάστε την παρακάτω) Την ίδια ανακοίνωση στείλαμε και στα Σχολεία.
Με την εμμονή των μικρό σεισμών επικοινωνήσαμε με το Αστεροσκοπείο Αθηνών και εκ δώσαμε την ανακοίνωση στα ΜΜΕ για ενημέρωση των κατοίκων την οποία και επισυνάπτουμε με αρχείο.
Το εν λόγω δελτίο το στείλαμε σε όλα τα Σχολεία με την επισήμανση: «Εφόσον χρειαστεί περισσότερες οδηγίες θα  σας αποσταλούν με την σύμφωνη γνώμη που ζητήσαμε από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας»
Παρακαλούμε για την παροχή οδηγιών σας προκειμένου να ενημερώσουμε τους κατοίκους και τους Διευθυντές των Σχολικών μονάδων.




ΔΗΜΟΣ ΠΥΔΝΑΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Λόγω των τακτικών σεισμικών δονήσεων μετά από τον σεισμό που έγινε στην περιοχή μας μεγέθους 4.2 στις 23-11-2017 ώρα 00:37 συνεχίζονται μικροσεισμοί μέχρι και σήμερα προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους του Δήμου μας και της ευρύτερης περιοχής, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών (Αστεροσκοπείο Αθηνών), πληροφορηθήκαμε το εξής: '' Στην περιοχή μας έχουμε τοπική μικρό-σεισμικότητα που εμμένει. Λόγω του μικρού μεγέθους της δεν δείχνει μέχρι στιγμής να προβληματίζει ώστε να συντρέχει λόγος ανησυχίας.
Το Αστεροσκοπείο Αθηνών παρακολουθεί και μελετά συνεχώς την μικρό- σεισμικότητα που μπορεί να διαρκέσει μέχρι 3 μήνες''.



ΓΙΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ