Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

ΕΠΙΣΚΕΨΗ Γ.Γ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΔΕ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ

 Την Πιερία επισκέφτηκε την Πέμπτη 23/11 ο Γ.Γ Υποδομών Γιώργος Δέδες μαζί με κλιμάκιο μηχανικών του Υπουργείου Μεταφορών και
Υποδομών, ειδικών στην καταγραφή ζημιών.


Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο μέγαρο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας με την παρουσία των βουλευτών ΣΥ.ΡΙΖ.Α του νομού Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα, Χάρη Τζαμακλή, Στέργιου Καστόρη,της συντονίστριας της Ν.Ε ΣΥ.ΡΙΖ.Α Πιερίας Ρούλας Αρίσση, καθώς και εκπροσώπου του βουλευτή της Ν.Δ Κώστα Κουκοδήμου, παρουσιάστηκαν αναλυτικά από την Αντιπεριφερειάρχη κ.Σοφία Μαυρίδου , από Δημάρχους του Νομού, τους διοικητές αστυνομίας και πυροσβεστικής και πολίτες, τα προβλήματα που προέκυψαν από τις πλημμύρες στο νομό μας και έγινε μια πρώτη καταγραφή των προτεραιοτήτων σε αντιπλημμυρικά έργα στο νομό.


Δόθηκαν ακόμη διευκρινήσεις σε απορίες που τέθηκαν σχετικά με τις αρμοδιότητες Α΄ και Β’ Βαθμού αυτοδιοίκησης. Ο κ.Δέδες δήλωσε ότι η κυβέρνηση στάθηκε από την αρχή δίπλα στους πολίτες και ότι θα αποζημιωθούν για τις καταστροφές που υπέστησαν.
Ζήτησε να γίνει άμεσα η καταγραφή των ζημιών και να δηλωθούν από τους πολίτες στις αρμόδιες υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας και των Δήμων.


Στην συνέχεια ο Γ.Γ Υποδομών Γιώργος Δέδες επισκέφτηκε πληγείσες περιοχές του Νομού και συγκεκριμένα τον Πέλεκα, την Παραλία, την Ολυμπιακή Ακτή, το Ξηρολάκι, το Βαρικό και τον Πλαταμώνα και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν μετά την κακοκαιρία.
Επισήμανε ακόμα ότι άμεσα πρέπει να ξεκινήσει η αντιπλημμυρική θωράκιση του νομού συνολικά και όχι κατά τόπους και γι’ αυτό αναμένει συγκεκριμένες προτάσεις.


Οι μηχανικοί που συνοδεύουν τον κ.Δέδε, μαζί με την αρμόδια Διευθύντρια του Υπουργείου κ.Κλεάνθη θα παραμείνουν στην Πιερία ώστε να συνδράμουν στην καταγραφή των ζημιών του Νομού.