Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Μήνυμα του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, εύχομαι από καρδιάς στην εκπαιδευτική κοινότητα του Δήμου Κατερίνης, τους μαθητές
και τις μαθήτριες, τους δασκάλους και τους καθηγητές, καθώς και τους γονείς, καλή και αποδοτική χρονιά, με υγεία και επιτυχίες. Μια χρονιά, που όλοι ευελπιστούμε ότι θα αποτελέσει μία νέα αφετηρία για την πνευματική πρόοδο σε ατομικό - συλλογικό επίπεδο και θα ανοίξει νέους δρόμους στην σχολική κοινότητα συμβάλλοντας στην προαγωγή της ποιότητας της γνώσης.

Στο Δήμο Κατερίνης, στο νέο κύκλο της σχολικής ζωής που ανοίγει σήμερα, δίνουμε τη δυνατότητα στα παιδιά μας να αξιοποιήσουν κάθε ευκαιρία που τους παρέχεται για μάθηση και δημιουργία. Επενδύοντας σταθερά στην Παιδεία παρά τις δυσκολίες που βιώνει η χώρα, ενισχύουμε με συντονισμένες και επίμονες προσπάθειες την αξιοπρεπή λειτουργία των σχολείων, στηρίζουμε την εκπαιδευτική διαδικασία και αναλαμβάνουμε κάθε δυνατή πρωτοβουλία, προκειμένου το σχολείο να λειτουργεί στην πράξη ως η Κιβωτός της Γνώσης.

Προς αυτή την κατεύθυνση, πετύχαμε τα προηγούμενα χρόνια οριστική λύση στις ανάγκες της Κατερίνης, για σχολική στέγη αναβαθμίζοντας συνολικά την σχολική κτιριακή υποδομή και δίνοντας οριστική λύση σε πάγια στεγαστικά προβλήματα. Παράλληλα, προγραμματίζουμε και υλοποιούμε σε όλη τη διάρκεια της σχολικής περιόδου, καθώς και κατά τους θερινούς μήνες το πλάνο των παρεμβάσεων μας, προκειμένου να βελτιώσουμε τις συνθήκες καθημερινής λειτουργίας της σχολικής ζωής και να καλύψουμε επαρκώς τις ανάγκες των σχολικών μονάδων.
Με αισιοδοξία και εποικοδομητική συνεργασία, είμαι βέβαιος ότι θα συμβάλουμε και φέτος στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων μας.
Καλή & ευλογημένη σχολική χρονιά, με πολλά χαμόγελα !



Σάββας Χιονίδης
Δήμαρχος Κατερίνης