Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Πραγματοποιήθηκε στην Κατερίνη ανοιχτή συνεδρίαση της Γραμματείας Πιερίας του ΠΑΜΕ

Τη Δευτέρα  26/8 στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συνεδρίαση της Γραμματείας Πιερίας του ΠΑΜΕ, στην οποία
συμμετείχαν  συνδικαλιστές  από διάφορους κλάδους του ιδιωτικού  και δημόσιου τομέα,με θέμα: ‘‘Η απάντηση της εργατικής τάξης στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ, κεφαλαίου και η συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ με τα συνδικάτα το Σάββατο 9 Σεπτέμβρη στις 6:30μμ στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη’’.
Μετά την εισήγηση  ακολούθησαν  τοποθετήσεις  στις οποίες υπήρξε  πλούσιος προβληματισμός για τον τρόπο  δράσης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική  της κυβέρνησηςκαι της εργοδοσίας που οδηγεί τηνεργατική τάξη και  γενικότερα τη λαϊκή οικογένεια στη φτώχεια και την εξαθλίωση για τα κέρδη των επιχειρηματικών  ομίλων.
Οι συνδικαλιστές τόνισαν ότι ο εργασιακός μεσαίωνας,  οι μισθοί πείνας, η φοροληστεία του λαού, η εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών η έξοδος στις αγορές,  η ανταγωνιστικότητα, η προσέλκυσηεπενδυτών, είναι στόχοι που εξυπηρετούν μόνο τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και όσους τους υπηρετούν.
Η ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου δεν είναι σύνθημα των εργαζομένων αλλά, των επιχειρηματικών ομίλων, των εκμεταλλευτών μας, γι’ αυτό  θα μας βρουν απέναντί τους.
Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε να γίνουν  4 συσκέψεις,περιοδείες σε κλάδους και σε χώρους  δουλειάς. Περιοδείες θα πραγματοποιηθούν σε σούπερ μάρκετ, εργοστάσια, σχολεία, στους δήμους του νομού,στο νοσοκομείο,στα ΚΑΠΗ της πόλης και, σε χωριά της Νότιας Πιερίας.
Για τη μετάβαση στη Θεσσαλονίκη θα ξεκινήσουν λεωφορείαστις 9/9 και ώρα 4:30μμ από την πλατεία Ελευθερίας της Κατερίνης.
Δηλώσεις Συμμετοχής στα τηλέφωνα:  6937111270-6976323079
 Γραφείο Τύπου Γραμματείας Πιερίας του Π.Α.ΜΕ.