Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Παρακολούθηση θεατρικής παράστασης "ΕΠΤΑ ΕΠΙ ΘΗΒΑΣ" στο Αρχαίο Θέατρο Δίου στις 11-08-2017 των μαθητών της Έκτης (ΣΤ΄) τάξης του Δημοτικού Σχολείου Βροντούς

 Οι μαθήτριες και οι μαθητές της Στ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Βροντούς είχαν τη μοναδική ευκαιρία να παρακολούθησαν στο αρχαίο
θέατρο του Δίου την τραγωδία «Επτά επί Θήβας» από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στο πλαίσιο του 46ου Φεστιβάλ Ολύμπου την Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017. Η δράση εντασσόταν σε πιλοτικό πρόγραμμα φιλαναγνωσίας και τέχνης, εγκεκριμένο από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και σχετική άδεια του Υπουργείου Παιδείας (Φ.14/1859/196725/Δ1 ΥΠΕΠΘ), το οποίο εφαρμόζεται στο σχολείο την τελευταία διετία με την επίβλεψη του Σχολικού Συμβούλου της 1ης Εκπ/κής Περιφέρειας Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Πιερίας.
Το Δημοτικό Σχολείο Βροντούς εντάσσει στον ετήσιο προγραμματισμό του και εκπαιδευτικές δράσεις εκτός διδακτικού οι οποίες στοχεύουν στη βελτίωση του πολιτισμικού κεφαλαίου των παιδιών. Η συγκεκριμένη δράση βασιζόταν στην άποψη ότι όλα τα παιδιά είναι ικανά να αισθανθούν και να κατανοήσουν το αρχαίο δράμα, εφόσον θα προετοιμαστούν κατάλληλα και η παράσταση που θα παρακολουθήσουν θα είναι καλλιτεχνικά άρτια. Οι μαθήτριες και οι μαθητές της Στ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου της Βροντούς συμμετέχοντας στο παραπάνω πιλοτικό πρόγραμμα φαίνεται ότι έχουν αποκτήσει τις κατάλληλες δεξιότητες για την παρακολούθηση ποιοτικών παραστάσεων θεάτρου, μουσικής και χορού. Για τη συγκεκριμένη παράσταση προετοιμάστηκαν με πολύωρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα κατάλληλα προσαρμοσμένο για την ηλικία τους. Η προσήλωση με την οποία τα παιδιά παρακολούθησαν την παράσταση, τα ενθουσιώδη σχόλια και τα ερωτήματα που έθεσαν στη συνέχεια αποδεικνύουν ότι οι εμπειρίες που απέκτησαν ανταποκρίνονται πλήρως στους στόχους της εκπαιδευτικής δράσης.
Το Δημοτικό Σχολείο της Βροντούς ευχαριστεί το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και τον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου για τη δυνατότητα που έδωσαν στις μαθήτριες και στους μαθητές της Στ΄ τάξης του σχολείου να παρακολουθήσουν δωρεάν την παράσταση. Ευχαριστεί επίσης τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, τους γονείς των παιδιών και τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπ/σης του Δήμου Δίου Ολύμπου κ. Αθανάσιο Καλαϊτζή, οι οποίοι υποστήριξαν με κάθε τρόπο την εκπαιδευτική δράση.

Βροντού 16 Αυγούστου 2017

O  Δ/ντής του Σχολείου