Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του Τμήματος Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας

      Το ρεπορτάζ της δημοσιογράφου κ. Πωλίνας Κολοκοτρώνη στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 την Κυριακή 25 Ιουνίου, που αναφερόταν στην
ενδεχόμενη δαπάνη μιας τετραμελούς οικογένειας από τη Θεσσαλονίκη, αν αυτή επέλεγε τις παραλίες της Κατερίνης για ημερήσια εκδρομή, επειδή ήταν ανακριβές και παραπλανητικό, δικαίως προκάλεσε την αντίδραση όχι μόνον των επιχειρηματιών του νομού, αλλά και των πολιτών.
      Η δημοσιογράφος προφανώς έκανε ρεπορτάζ χωρίς να γνωρίζει την πραγματικότητα που κατά κανόνα ισχύει εδώ και χρόνια στην Πιερία: Η μεν πρόσβαση στις μήκους 85 χιλιομέτρων ακτές είναι ελεύθερη, οι δε ομπρέλες και ξαπλώστρες για όποιον επιλέγει να ζητήσει υπηρεσίες σε παραλιακές επιχειρήσεις δεν χρεώνονται ξεχωριστά, εφόσον ο χρήστης τους παραγγείλει ο,τιδήποτε. Επομένως, αν η δημοσιογράφος αναζητούσε την αλήθεια το συμπέρασμά της θα ήταν διαφορετικό, όπως διαφορετική θα ήταν και η αρνητική για την Πιερία εντύπωση που προκάλεσε στους θεατές του δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1. 
      Η χώρα και οι πολίτες της βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση. Είναι χρέος όλων και πρωτίστως όσων διαμορφώνουν την κοινή γνώμη να συμβάλουμε για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες. Από τον τουρισμό (εγχώριο και ξένο) η χώρα, οι πολίτες και οι επιχειρηματίες προσδοκούν οφέλη. Η Πιερία προσδοκά από τον τουρισμό το μεγαλύτερο ίσως μέρος των εσόδων της. Επενδύει σ’ αυτόν διαφημίζοντας τον τόπο, τις δυνατότητές του (άριστο οδικό δίκτυο, επαρκείς και καλές υποδομές κ.ά.), τις ομορφιές του, κάποια μοναδικά στοιχεία του, όπως ο Όλυμπος και οι καθαρές ακτές του. Είναι τουλάχιστον άδικο (ανεξαρτήτως προθέσεων) η προσπάθεια αυτή, αντί να βρίσκει υποστηρικτές, να διαβάλλεται από τηλεοπτικές ανακρίβειες.
      Το ελάχιστο που επιβάλλει η δημοσιογραφική δεοντολογία είναι η άμεση αποκατάσταση της αλήθειας με ένα νέο ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, που θα καταγράψει την ισχύουσα πραγματικότητα στις παραλίες της Πιερίας
                                                                       Κατερίνη 28-6-2017