Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Ομιλία για τους Καλλάς στη Χρυσή Αυγή Πιερίας

 Τα γραφεία της Χρυσής Αυγής Πιερίας είτε με καύσωνα είτε με παγωνιά είναι κάθε Τετάρτη απόγευμα ανοιχτά σε όλους τους Έλληνες που επιθυμούν έγκυρη πολιτική
ενημέρωση, ενδιαφέρουσες ομιλίες και την αλληλογνωριμία με άλλους Έλληνες, που αγωνιούν για την Πατρίδα και θέλουν να δραστηριοποιηθούν για την άνοδο της Χρυσής Αυγής.
Την Τετάρτη αυτή 28 Ιουνίου ο συναγωνιστής Αργύρης Καρυπίδης πραγματοποίησε ομιλία για τους Καλλάς, τους μακρινούς αυτούς απογόνους του στρατού του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που ζουν απομονωμένοι σε τρεις κοιλάδες στα ορεινά του Βορείου Πακιστάν, σε υψόμετρο 2.500 μέτρων. Οι Καλλ άς αν και ζουν περικυκλωμένοι από εκατομμύρια μουσουλμάνους , έχουν τον δικό τους πολιτισμό , ήθη και έθιμα, θρησκεία και γλώσσα. Και όλα αυτά έχουν μεγάλες επιρροές από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό των αρχαίων μακεδόνων προγόνων τους. Τα ρούχα τους, το στόλισμα στα μαλλιά, τα καπέλα τους, οι χοροί και οι γιορτές τους θυμίζουν πολύ την αρχαία Ελλάδα.


Η θέση της γυναίκας είναι ισάξια με του άντρα, την στιγμή που οι μουσουλμάνοι την θεωρούν κατώτερο ον. Οι νέοι και οι νέες παντρεύονται από έρωτα. Οι γονείς αγαπούν και σέβονται τα παιδιά τους σε αντίθεση με τους μουσουλμάνους. Οι Καλλάς είναι οι μόνοι που καλλιεργούν αμπέλια και πίνουν κρασί. Και τέλος η μεγάλη αγάπη των Καλλάς προς τους Έλληνες φαίνεται από την υπερηφάνεια με την οποία εξιστορούν την προέλευσή τους από το στρατό του Αλεξάνδρου αλλά και από την επιμονή να διατηρούν τα ήθη και τα έθιμα που τους κληροδότησε ο μεγάλος στρατηλάτης.