Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Αιγινιακός: Αποστολή εξετελέσθη - Γ.Βλάχος: "Παγκόσμια πρωτοτυπία"

Ο Αιγινιακός έφτασε τους 38 πόντους και παρέμεινε στην κατηγορία. Διήμερο ρεπό από τον Γιάννη Βλάχο στους παίκτες του
Τέλος καλό, όλα καλά στον Αιγινιακό, μετά το τεράστιο «διπλό» επί του Πανσερραϊκού, που «κλείδωσε» την παραμονή της ομάδας στην Stoiximan.gr Football League, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε.
Άπαντες στο στρατόπεδο της ομάδας της Βόρειας Πιερίας βρίσκονται στον… έβδομο ουρανό, μετά την νίκη στις Σέρρες, η οποία και ήρθε με ένα τρόπο βγαλμένο μέσα από σενάριο ταινίας! Το συγκρότημα του Γιάννη Βλάχου πραγματοποίησε το ιδανικό πρώτο ημίχρονο, καθώς προηγήθηκε με 0-3, ο Πανσερραϊκός έκανε την απόλυτη ανατροπή, ισοφαρίζοντας σε 4-4 στο 94’, αν και έπαιζε με 10 παίκτες από το 35’, για να έρθει ο Ζγκούρη να σκοράρει στο 95’ το γκολ – παραμονή, πετυχαίνοντας το 4-5 για τον Αιγινιακό.
Πλέον, η συνέχεια του πρωταθλήματος αποκτά καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα για τον Αιγινιακό, καθώς δεν θα υπάρχει το βαθμολογικό άγχος, χωρίς αυτό, βέβαια, να σημαίνει πως η ομάδα δεν θα παίξει για την ιστορία της και δεν θα κυνηγήσει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.
Παίκτες και τεχνική ηγεσία απολαμβάνουν το διήμερο ρεπό που τους έδωσε ο Γιάννης Βλάχος, με την ομάδα να επιστρέφει στις προπονήσεις την Τετάρτη. Τότε, θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση, τόσο του Νίκου Μήλιου, που απουσίασε από το παιχνίδι με τις Σέρρες, λόγω τραυματισμού, όσο και του Νίκου Ζούρκου.
Να θυμίσουμε πως από το επερχόμενο παιχνίδι με τον Αχαρναϊκό θα λείψει ο Θοδωρής Παπουτσογιαννόπουλος, μετά την αποβολή του στο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό. Αντίθετα, θα επιστρέψει ο Τριαντάφυλλος Πασαλίδης, που εξέτισε την τιμωρία του.


Ο Γιάννης Βλάχος έκανε λόγο για τρελή χρονιά για τον Αιγινιακό και έκανε παράπονα για τη διαιτησία.
Ο τεχνικός της ομάδας του Αιγινίου, Γιάννης Βλάχος στάθηκε ακόμη στο γκολ του Γκούρτσα, όταν έγινε το 2-3, αφήνοντας αιχμές κατά του διαιτητή. Αναλυτικά τα όσα δήλωσε μετά το 5-4 επί του Πανσερραϊκού:
«Μία πραγματικά ιδιαίτερη και «τρελή» χρονιά ολοκληρώνεται με ένα εντελώς τρελό παιχνίδι. Ξεκινήσαμε πολύ καλά, ακολουθήσαμε πιστά το πλάνο σε απόλυτο βαθμό, γιατί καταφέραμε να κάνουμε ό,τι και στην προπόνηση. Δηλαδή, να κάνουμε πρέσινγκ στο κέντρο και να βγάζουμε γρήγορες αντεπιθέσεις. Αυτό μας έδωσε τα πρώτα δύο γκολ. Ήμασταν σε πολύ καλή μέρα και το ημίχρονο έκλεισε ιδανικά για εμάς, παίζοντας με παίκτη παραπάνω και έχοντας το υπέρ μας 3-0.
Στο ημίχρονο είπα στα παιδιά ότι αν και δεν είμαι πάρα πολύ μεγάλος, είμαι πολλά χρόνια στο ποδόσφαιρο. Και επειδή έχω δει να συμβαίνουν απίστευτα πράγματα, εφιστώ την προσοχή ότι αν δεν είμαστε σοβαροί και δεν παρουσιάσουμε την εικόνα των πρώτων 35 λεπτών, θα έχουμε πρόβλημα, ειδικά αν δεχτούμε ένα γκολ. Και δύο λεπτά μετά το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου το δεχτήκαμε, γιατί ήμαστε αρκετά χαλαροί.
Στη φάση του 3-2, όποιος με παρακολουθεί και με ξέρει προσωπικά, ποτέ δεν έχω αναφερθεί στη διαιτησία. Επίσης, δεν υπάρχει διαιτητική τετράδα που μας έπαιξε και άκουσε διαμαρτυρίες από μένα. Στο δεύτερο γκολ η φάση είναι... παγκόσμια πρωτοτυπία. Ο Γκούρτσας είναι τραυματίας εκτός και περιμένει να μπει στη γραμμή. Ενώ η ομάδα μας αντεπιτίθεται από εκείνη την πλευρά, ο διαιτητής, φαντάζομαι όχι εσκεμμένα, άθελά του, αλλά με τη γενικότερη χαλαρότητα που αντιμετώπισε το παιχνίδι, του έκανε νόημα για να μπει. Ο Γιαζιτζόγλου που ήταν στη φάση δεν τον είδε, γιατί ήρθε από πίσω και του έκλεψε τη μπάλα. Μας έχει παίξει και στον Εύοσμο ο συγκεκριμένος διαιτητής. Αυτό που θέλω να του πω είναι να δει το παιχνίδι πολύ πιο σοβαρά και όχι με τη χαλαρότητα που είδε το συγκεκριμένο.
Ήμασταν τυχεροί στο 4-2 με το αυτογκόλ, δείχνουμε να ελέγχουμε το παιχνίδι για το υπόλοιπο διάστημα μέχει τη στιγμή που από ένα διπλό λάθος στην αμυντική μας συμπεριφορά, γίνεται το πέναλτι που φέρνει το 3-4. Το ματς έγινε ροντέο, χάσαμε αρκετές ευκαιρίες στην κόντρα επίθεση, αλλά επειδή το μομέντουμ είναι με τον αντίπαλο, σε μία στημένη φάση γίνεται το 4-4. Φαινόταν ότι ήταν ένα ματς που είχαμε την τύχη με το μέρος μας, γιατί εκεί που ο Πανσερραϊκός πίστεψε ότι θα έπαιρνε το ματς, ένα ατομικό λάθος μας χάρισε τη νίκη.
Ναι μεν η ομάδα σώθηκε, όμως δείξαμε κακή νοοτροπία, κάτι που εμφανίζεται πολύ συχνά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ειδικά όταν νομίζουμε ότι έχουμε πετύχει κάτι, χωρίς να το έχουμε ολοκληρώσει. Συγχαρητήρια στα παιδιά, γιατί πέτυχαν τον μεγάλο στόχο της σωτηρίας, κάτι που όταν αναλάβαμε την ομάδα πίστευαν πάρα πολύ λίγοι αν όχι ελάχιστοι. Η επιτυχία είναι καθαρά δική τους».

https://www.footballleaguenews.gr/