Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Μήνυμα Χάρη Τζαμακλή για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
ΧΑΡΗ ΤΖΑΜΑΚΛΗ
για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων


      Η φετινή επέτειος των 98 ετών από τη Γενοκτονία των Ελλήνων Ποντίων συμπίπτει με την διαρκώς αυξανόμενη προκλητικότητα των Τούρκων έναντι της χώρας μας, που είναι ενταγμένη στο πλαίσιο των γεωστρατηγικών και γεωπολιτικών επιδιώξεών τους στην ευρύτερη ασταθή περιοχή.
      Στην προκλητικότητα των γειτόνων μας στεκόμαστε ενωμένοι και ψύχραιμοι, διατηρώντας την ιστορική μνήμη και διεκδικώντας την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας και την αποδοχή του αιτήματος για αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων όχι μόνον από την Τουρκική πολιτική και πνευματική ηγεσία, αλλά και από όλες τις χώρες.     
      Η Γενοκτονία (353.000 Έλληνες Πόντιοι νεκροί και χιλιάδες άλλοι εκδιωγμένοι) συνιστά έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και αποτελεί το προοίμιο και τη δοκιμή των μετέπειτα ναζιστικών θηριωδιών, αφού συντελέσθηκε με γερμανική βοήθεια.  
      Η Γενοκτονία ως ιστορικό και πραγματικό γεγονός δεν επιδέχεται διφορούμενες προσεγγίσεις. Αντιθέτως, η αναγνώρισή της από το Ελληνικό Κοινοβούλιο αποτελεί ηθική και πολιτική δέσμευση όλων των Ελλήνων. Περαιτέρω, η αναγνώριση αυτή καθιστά επιτακτική την ανάγκη το Ελληνικό Κοινοβούλιο να προχωρήσει και στην αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Θράκης.