Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Το 100Plus βρίσκεται στον Ορειβατικό Σύλλογο Βροντούς

Το 100plus.gr βρίσκεται στην έδρα του Ορειβατικού Συλλόγου Βροντούς στους Αγίους Αποστόλους στη Βροντού Πιερίας μαζί με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ιωάννη Γάκη.

Ποια είναι η ταυτότητα του ΕΟΣ Βροντούς;

Ο Ορειβατικός Σύλλογος της Βροντούς δημιουργήθηκε το 1993  αποτελεί έναν σημαντικό τοπικό φορέα που αποσκοπεί στην ανάδειξη κι αξιοποίηση της απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς του Ολύμπου και στη δημιουργία ορειβατικής συνείδησης των μελών και των φίλων του.
Διαθέτοντας σήμερα περισσότερα από 400 μέλη, προσπαθεί να αναδείξει τον ορεινό μας πλούτο μέσα από μια σειρά δράσεων όπως ορειβατικές αναβάσεις, χάραξη και καθαρισμό μονοπατιών, σήμανση ορεινών θέσεων. Όντας μέλος της Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών, ο Σύλλογος συμμετέχει ενεργά σε δράσεις έρευνας και διάσωσης επισκεπτών του βουνού, φύλαξης και πυροπροστασίας ιδιαίτερα τη θερινή περίοδο σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πιερίας.
Ο Σύλλογος στεγάζεται σε δικό του κτηρίου στις παρυφές του Ολύμπου στη θέση Αγ. Απόστολοι και σε υψόμετρο 320μ. το οποίο τις Κυριακές λειτουργεί και ως κέντρο πληροφόρησης  των επισκεπτών .

Ποιες είναι οι κυριότερες δράσεις του ΕΟΣ;

Έχουμε τριμηνιαίο εβδομαδιαίο πρόγραμμα αναβάσεων που συμμετέχουν μέλη και φίλοι του Συλλόγου. Στο πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνονται διαδρομές εύκολες έως αρκετά δύσκολες, ώστε να μπορούν να τις επιλέξουν οι συμμετέχοντες. Συμμετέχουν άτομα όλων των ηλικιών καθώς και οικογένειες με μικρά παιδιά. Ξεκινώντας από τους πρόποδες του Ολύμπου θέλουμε να αναδείξουμε αυτήν την ομορφιά που μας προσφέρει το βουνό. Οι κυριότερες δράσεις του συλλόγου είναι οι:
-Καθαρισμός εγκαταλειμμένων μονοπατιών και δημιουργία νέων για την εύκολη πρόσβαση των πεζοπόρων.
-Διαχείριση αναρριχητικού πεδίου στην περιοχή της Αγίας Κόρης με διαβαθμισμένο βαθμό δυσκολίας
-Διοργάνωση μουσικών βραδιών το καλοκαίρι με τη συμμετοχή διαφόρων τοπικών και όχι μόνο μουσικών σχημάτων
-Ξενάγηση σχολείων από την Πιερία και τη Θεσσαλονίκη
-Συνεργασία με του σπηλαιολόγους Θεσσαλονίκης ¨Πρωτέας¨ με σκοπό την ανάδειξη των σπηλαίων του Ολύμπου
-Διοργάνωση εκδρομών σε όλη την Ελλάδα με ορειβατικό και τουριστικό χαρακτήρα
-Έκδοση τουριστικού οδηγού για την περιοχή του Δήμου Δίου με ορειβατικό προσανατολισμό
Τέλος, είμαστε σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών και την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Πιερίας για δράσεις έρευνας και διάσωσης των επισκεπτών του Ολύμπου, καθώς και για πρόληψη των δασικών πυρκαγιών.

Ο ΕΟΣ Βροντούς διοργανώνει και φέτος το North Olympus Trail Vrontou (NOT VRONTOU). Τι περιλαμβάνει και πως μπορώ να συμμετέχω;

Με αρχή την περσινή χρονιά διοργανώνουμε σε ετήσια βάση αγώνα ορεινού τρεξίματος είκοσι χιλιομέτρων και με υψομετρική διαφορά 1.450 μέτρων. Το όνομα της διαδρομής είναι North Olympus Trail Vrontou. Φέτος η προσπάθεια αυτή συνεχίζεται με την προσθήκη μιας μικρότερης διαδρομής μήκους έξι χιλιομέτρων με την ονομασία «Το μονοπάτι της Αγίας Κόρης» που τρέχει στα άγρια μονοπάτια της περιοχής του Δίου.
Και οι δύο αγώνες γίνονται στη βορειοδυτική πλευρά του Ολύμπου σε μονοπάτια με πυκνή και ψηλή βλάστηση με πολλές πηγές και ρέματα. Η ώρα εκκίνησης είναι την Κυριακή 4 Ιουνίου 2017 στις 9 π.μ. με αφετηρία και τερματισμό τα γραφεία τους ΕΟΣ Βροντούς στους Αγ. Αποστόλους.
Μπορείτε να συμμετέχετε στην ιστοσελίδα εγγραφής μας. Οι εγγραφές θα διαρκέσουν μέχρι την Πέμπτη 25 Μαΐου 2017.
Για το 100plus.gr
Αδάμος Δάιος

http://www.100plus.gr/