Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΠΑΝΤΕΡΜΑΛΗ

Όπως έχει γνωστοποιηθεί το 46ο Φεστιβάλ Ολύμπου 2017 είναι αφιερωμένο στον καθηγητή αρχαιολογίας Δημήτριο Παντερμαλή, υπεύθυνο επί τέσσερεις και πάνω δεκαετίας του
ανασκαφικού έργου στο αρχαίο Δίον και πρόεδρο του μουσείου της Ακρόπολης.
  Με αφορμή την τιμητική επιλογή που αποφάσισε ομόφωνα το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο.), τηλεοπτικό συνεργείο ξεκίνησε την παραγωγή ντοκιμαντέρ με το ανασκαφικό και όχι μόνο έργο του ανθρώπου που  καθόρισε την ανάδειξη και καταξίωση της ιερής πόλης των αρχαίων Μακεδόνων.


  Το συνεργείο με επικεφαλής τον κινηματογραφιστή Κωνσταντίνο Αρβανιτάκη και τους Αργύριο Παπαθεοδώρου (βοηθός σκηνοθέτης) και Πέτρο Αρβανιτάκη (ηχολήπτης),  πραγματοποίησε το πρώτο κύκλο των γυρισμάτων με πλάνα από τον αρχαιολογικό χώρο και την παρολύμπια περιοχή καθώς και με δηλώσεις του κ. Παντερμαλή αλλά και Ακαδημαϊκών και Αρχαιολόγων. Το επόμενο διάστημα οι λήψεις θα εκφράζουν την γνώμη και άποψη της κοινωνίας της Πιερίας.
  Σε συνάντηση συνεργασίας του προέδρου του ΟΡ.ΦΕ.Ο., Γρηγόρη Παπαχρήστο και του μέλους της διοίκησης και υπεύθυνου επικοινωνίας του Οργανισμού, Περικλή Χατζηγιάννη με τα μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου, συζητήθηκε η φιλοσοφία και το περιεχόμενο της κινηματογραφικής παραγωγής. Τα αφιέρωμα θα παρουσιασθεί στην τελετή έναρξης του 46ου Φεστιβάλ Ολύμπου που είναι προγραμματισμένη το Σάββατο 1 Ιουλίου 2017.
  «Τα γυρίσματα δεν επικεντρώνονται μόνο στο ανασκαφικό έργο του καθηγητή Δημήτριου Παντερμαλή , αλλά και στην παρουσία  και επιρροή του στην τοπική κοινωνία και στον τόπο γενικότερα.» τονίζει ο κινηματογραφιστής Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης.

  Από την πλευρά του ΟΡ.ΦΕ.Ο. ο πρόεδρος Γρηγόρης Παπαχρήστος επισημαίνει: «Τόσο η εικόνα όσο και το υπόλοιπο περίγραμμα του αφιερώματος στον καθηγητή, κινούνται με διακριτικότητα και σεβασμό στη προσωπικότητα και το διεθνές κύρος του κ. Παντερμαλή.»