Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Σ.Ι.Υ.Ν.Π: ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το ΣΙΥΝΠ ‘‘Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ’’ καλεί τους εμποροϋπαλλήλους και όλους τους
εργαζόμενους της Πιερίας να βάλουν τροχοπέδη στα σχέδια κυβέρνησης και μεγαλοεργοδοσίας για την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. Έχουμε δεχθεί ανελέητη επίθεση στα εργασιακά μας δικαιώματα από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις και από τη σημερινή. Καταργήθηκε η σταθερή και μόνιμη δουλειά και περάσαμε στην απασχόληση, στην εκ περιτροπής εργασία, στα κακοπληρωμένα 4ωρα, στις συμβάσεις της μιας ημέρας. Ήδη από το 2013 έχει νομοθετηθεί το προαιρετικό άνοιγμα των καταστημάτων 8 Κυριακές το χρόνο. Τώρα συζητάνε για την πλήρη κατάργηση της Κυριακής αργίας. Να μην το επιτρέψουμε!
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μαζί με τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο και τους εταίρους της, συμφωνήσανε και προχωράνε, με γνώμονα τη δήθεν δίκαιη ανάπτυξη, για περαιτέρω τσάκισμα των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Κατ’ εντολή των αφεντικών τους, στα πλαίσια της ανταγωνιστικότητας, γκρέμισαν το ασφαλιστικό και πετσοκόψανε τις συντάξεις, μειώσανε τους μισθούς και ανατρέψανε τις ΣΣΕ. Με τα νέα μέτρα και τα αντίμετρά τους μόνο νέα βάρη θα φορτωθούν στις πλάτες μας.
 Οι εμποροϋπάλληλοι και η εργατική τάξη συνολικά, δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από τους υπηρέτες του μεγάλου κεφαλαίου. Η ανοχή και η υπομονή μας έχουν εξαντληθεί. Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από τα τσιράκια της εργοδοσίας, που μόνο μέλημά τους είναι πως υπονομεύσουν κάθε μορφή αγώνα και να σπείρουν την απογοήτευση του ‘τίποτα δε γίνεται’ στους εργαζόμενους. Τους γνωρίζουμε πλέον καλά! Οι πυροσβεστήρες της ριζοσπαστικοποίησης, τα καλά παιδιά της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, που διαδηλώνουν ενάντια στην κυβερνητική πολιτική μαζί με τους κυβερνώντες βουλευτές(!), και μετά βγάζουν και μια ανακοίνωση, έτσι για το θεαθήναι.
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
την Κυριακή 7 Μάη δίνουμε απάντηση στην κυβέρνηση και τους εταίρους της και απαιτούμε
·         Νομοθετική ρύθμιση της Κυριακής αργίας
·         Κατάργηση των ατομικών συμβάσεων εργασίας και υποχρεωτικότητα των ΚΣΣΕ
·         Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων
·         Να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο

ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τις συσπειρώσεις του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, την ΟΓΕ, στη συγκέντρωση του Συνδικάτου έξω από το σούπερ μάρκετ Discount Markt (Ευκαρπίδης), στις 10:30πμ