Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Τρέξτε τον άνθρωπο σας στο Νοσοκομείο... Αν δείτε αυτά τα σημάδια...

H σήψη(μπορείτε να την ακούσετε ως σηψαιμία-σοβαρή σήψη-σηπτικό σοκ ή σηπτική καταπληξία) σκοτώνει παγκοσμίως έναν άνθρωπο ανά 3,5 δευτερόλεπτα.

Οφείλεται στην ανεξέλεγκτη προσπάθεια του οργανισμού να αντιμετωπίσει μια λοίμωξη,όταν αυτή έχει ξεπεράσει τους τοπικούς μηχανισμούς άμυνας, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια γενικευμένη φλεγμονή(είναι το Σύνδρομο Συστημικής Φλεγμονώδους Αντίδρασης ή Systemic. Inflamatory. Response .Syndrome).
Η φλεγμονή συμβαίνει ταυτόχρονα σε όλο το σώμα με αποτέλεσμα τη πτώση της πίεσης και την δυσλειτουργία ζωτικών οργάνων.

Τα κριτήρια που συνέθεταν αρχικά το σύνδρομο της συστημικής φλεγμονώδους αντίδρασης, ήταν δύσκολο να προσδιοριστούν από μη εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, οπότε πλέον απλοποιήθηκαν πολύ.

Αρκεί να πληρούνται μόνο 2 από τα 3 παρακάτω κριτήρια, για να υποπτευθούμε ότι ο άνθρωπός μας ενδέχεται να παθαίνει σήψη:


  1. Μεταβολή Νοητικής Κατάστασης ( λήθαργος,σύγχυση κ.α.)
  2. Ταχύπνοια
  3. Χαμηλή Πίεση


    Αν αντιληφθείτε λοιπόν 2 από τα 3 αυτά σημάδια τότε υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να κινδυνεύει η ζωή του ανθρώπου σας!Τρέξτε στο νοσοκομείο...Η σήψη αποτελεί τη πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως ξεπερνώντας ακόμη και τους πιο θανατηφόρους καρκίνους.Ας βοηθήσουμε όλοι να περιοριστεί η θνησιμότητα της με την ενημέρωση και την επαγρύπνηση.


    • Το άρθρο αποτελεί προϊόν προσωπικής έρευνας και δεν υποκαθιστά σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση τη συμβουλή ή τη γνώμη του ιατρού.
    • Στη μνήμη της Κ. 

    http://oxaxanoulis.blogspot.gr/