Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Η ΒΕΡΟΙΑ ΑΠΟΘΕΩΣΕ ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ ΔΙΟΥ

 Ήταν μια μουσική πανδαισία αυτό που συνέβη το βράδυ της Κυριακής στον Χώρο Τεχνών της Βέροιας. Ποίηση των σπουδαιότερων Ελλήνων  ποιητών, μουσική
των μεγαλύτερων Ελλήνων συνθετών, ερμηνείες των τραγουδιών μοναδικές.
 Στην καταπληκτική αίθουσα εκδηλώσεων της γειτονικής  μας πόλης (που ζηλέψαμε όλοι οι Κατερινιώτες) η Πιερία έλαμψε με τους  μουσικούς ήχους  που μετέφεραν  εκεί τα παιδιάτης Ορχήστρας Νέων του Δίου, της ιερής πόλης των αρχαίων  Μακεδόνων.
Να τι γράφουν μετά τη συναυλία οι τοπικές εφημερίδες της Βέροιας«..Μια σπουδαία μουσική εκδήλωση με τίτλο « Η ποίηση στο ελληνικό τραγούδι» διοργάνωσε η ΚΕΠΑ του δήμου Βέροιας, με τον μεγάλο Έλληνα ερμηνευτή Βασίλη Λέκκα και την Ορχήστρα Νέων Δίου στο Χώρο Τεχνών την Κυριακή το βράδυ. Στην εκδήλωση συμμετείχαν και οι ερμηνευτές Φιλιώ Σέρβου, Αλέξανδρος Καλλιφατίδης, Χιονάτη Γκίνα και η μικρή Αλεξάνδρα Καρυπίδου, οι οποίοι επάξια πλαισίωσαν το μεγάλο ερμηνευτή. Επίσης στίχους ποιητών διάβασαν οι ηθοποιοί Γιώργος Χανδόλιας και Ιωάννα Σούκου.


Ο Βασίλης Λέκκας, ο αγαπημένος ερμηνευτής του Μάνου Χατζηδάκη, χάρισε στους θεατές μια μοναδική βραδιά, γεμάτη πάθος, έκφραση και συγκίνηση, ερμηνεύοντας με το μοναδικό του τρόπο τα τραγούδια του Μάνου αλλά και άλλων μεγάλων συνθετών.
Η έκπληξη όμως της βραδιάς ήταν η πολυμελής Ορχήστρα Νέων Δίου, που εντυπωσίασε το πολυπληθές κοινό με την μουσική αρτιότητα και το σεβασμό απόδοσης των τραγουδιών, παρά τον ιδιαίτερα δύσκολο βαθμό εκτέλεσης, με την καθοδήγηση του νεαρού επίσης μαέστρου Νίκου Πατρή.
Ο Βασίλης Λέκκας ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος από την απόδοση της ορχήστρας, δεν παρέλειπε να επαινεί αυτά τα νέα παιδιά από το Δίον της Πιερίας και να τα χειροκροτεί θερμά. Ήταν πράγματι μια εκδήλωση σπουδαία και  μοναδική από όλες τις πλευρές.
Επίσης σπουδαίος και ο σκοπός της εκδήλωσης. Όλα τα έσοδα υπέρ της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Κυριών Βέροιας, η οποία φέτος συμπλήρωσε 112 χρόνια ζωής και  72 χρόνια καθημερινής προσφοράς συσσιτίου σε άπορες οικογένειες…»
Στην εκδήλωση χαιρέτησαν η πρόεδρος της Φιλοπτώχου κ. Δέσποινα Τελάλογλου, ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Βέροιας, Νάουσας και Καμπανίας, και ο πρόεδρος του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, Γρηγόρης Παπαχρήστος. Τιμήθηκε για την προσφορά του στη Φιλόπτωχο, το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.