Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Καμιά ανοχή στο ναζισμό και το φασισμό

Από δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο ενημερωθήκαμε κι εμείς για την παραχώρηση στον Ηλία Κασιδιάρη δημοτικής αίθουσας για την παρουσίαση εκ
μέρους του του βιβλίου που έχει γράψει ο ίδιος στην φυλακή.
Η άδεια παραχώρησης χώρου έγινε προσωπικά από τον πρόεδρο του ΟΠΠΑΠ κ. Παυλίδη Θεόδωρο, χωρίς καμιά συζήτηση και απόφαση από το αρμόδιο ΔΣ του οργανισμού. Ο ίδιος ο κ. Παυλίδης ανέφερε πως κατέληξε σε αυτήν την απόφαση μετά από σύμφωνη γνώμη του δημάρχου.
Για ακόμη μία φορά η δημοτική αρχή του Δήμου Κατερίνης έρχεται να δώσει άλλοθι και να νομιμοποιήσει μια εγκληματική οργάνωση και τους υπόδικους εγκληματικών πράξεων, χωρίς αυτή τη φορά να τους υποχρεώνει κάποιο “πρωτόκολλο”.
Το θέμα για μας δεν ήταν και δεν είναι τυπικό και γραφειοκρατικό, αλλά είναι θέμα ουσίας.
Κάθε δημοτικός άρχοντας, κάθε εκλεγμένος μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες αιρετός έχει πρώτα από όλα και πάνω από όλα ΕΥΘΥΝΗ και ΚΑΘΗΚΟΝ προάσπισης της δημοκρατίας και των δημοκρατικών θεσμών.
Κάθε αιρετός έχει ΕΥΘΥΝΗ και ΚΑΘΗΚΟΝ αντίδρασης και αντίστασης στο ναζισμό και τα παρακλάδια του.
Κάποιο αιρετοί όπως ο δήμαρχος Πατρέων και ο περιφερειάρχης Ιονίων ξεκίνησαν και αποκλείουν τη ΧΑ από τη δημόσια παρουσία και τις δημόσιες εκδηλώσεις. Περιμένουμε αυτές οι πρακτικές να βρουν μιμητές παντού.
Εμείς, όπως και μέχρι τώρα κάνουμε , θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε στο φασισμό, το ναζισμό, στο ρατσισμό και την ξενοφοβία.
Συνεχίζουμε να αντιστεκόμαστε σε ό,τι δηλητηριάζει την ψυχή και τη ζωή μας.