Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ


Στο δεύτερο μισό της τρέχουσας δημοτικής περιόδου εισέρχεται το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης με την ανάδειξη  του νέου του προεδρείου, που εξελέγη σήμερα, Κυριακή 5 Μαρτίου 2017, σε ειδική συνεδρίαση του Σώματος, η οποία πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τον Νόμο, την πρώτη Κυριακή του Μαρτίου, του τρίτου έτους της δημοτικής περιόδου.
Στο νέο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου εξελέγησαν:
·         Πρόεδρος (από την πλειοψηφία) με ψήφους 30 υπέρ, 12 λευκά και 5 άκυρα η Καλυψώ Γούλα  (47 ψηφισαντες)
·         Αντιπρόεδρος (από τη μείζονα αντιπολίτευση) με ψήφους 27 υπέρ, 16 λευκά και 3 άκυρα η Σωτηρία Αδαμίδου-Γκιουλέκα (46 ψηφίσαντες)
·         Γραμματέας (από την ελάσσονα αντιπολίτευση) με ψήφους 31 υπέρ, 7 λευκά και 8 άκυρα (στη δεύτερη ψηφοφορία) η Ρία Καλφακάκου (46 ψηφίσαντες)
Ο απερχόμενος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την καλή συνεργασία που αναπτύχθηκε στη διάρκεια της θητείας του, καθώς και για την εμπιστοσύνη που επέδειξε το Σώμα προς στο πρόσωπο του.
Η νέα Πρόεδρος, Καλυψώ Γούλα, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη και τα μέλη του Σώματος για την εκλογή της στη δύσκολη, αλλά και τιμητική αυτή θέση. «Πρόθεσή μου, υποχρέωση και καθήκον μου είναι να διασφαλιστεί το άκουσμα όλων των διαφορετικών απόψεων, να υπάρχει ένα βήμα για τους συνδημότες μας, για τους ανθρώπους που θέλουν να εκφραστούν, και το ίδιο ισχύει φυσικά για όλους τους συναδέλφους με μοναδικό γνώμονα τη δημοκραστική τήρηση των διαδικασιών, μέσα από ουσιαστική συζήτηση.
Πιστεύω ότι μέχρι το τέλος της θητείας μας θα έχουμε πολύ καλούς διαλόγους, θα έχουμε και αρκετές αντιπαραθέσεις σίγουρα, όμως θα υπάρχει πάντοτε ισορροπία. Συγχαίρω τις δύο γυναίκες συναδέλφους που θα βρίσκονται στο πλευρό μου στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου και εύχομαι σε όλες και όλους μας καλή  αρχή».
Από την πλευρά της, η νεοεκλεγείσα Αντιπρόεδρος, Σωτηρία Αδαμίδου-Γκιουλέκα, ευχαρίστησε το Σώμα και τους συναδέλφους της που την τίμησαν με την ψήφο τους και έδωσε συγχαρητήρια στη νέα Πρόεδρο.
            Η επανεκλεγείσα Γραμματέας, Ρία Καλφακάκου, εξέφρασε την ικανοποίηση για την εκλογή της και τόνισε: «Πιστεύω ότι και οι τρεις γυναίκες του προεδρείου, θα συνεργαστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο». 
Στην άρτια συνεργασία όλων των πλευρών κατά τη διάρκεια των σημερινών δημαιρεσιών, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, με την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι για πρώτη φορά το προεδρείο αποτελείται από γυναίκες. «Θέλω να ευχαριστήσω όλο το προσωπικό του Δήμου και να ευχηθώ στο νέο Προεδρείο καλή δουλειά και φυσικά να τηρούνται οι κανονισμοί, για να είμαστε όλοι μας ευχαριστημένοι» κατέληξε ο Δήμαρχος.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης εξελέγησαν μεταξύ των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Οικονομική Επιτροπή:
Πλειοψηφία
Τακτικά Μέλη:
Λάζαρος Ζαχαριάδης
Στυλιανός Λιακόπουλος
Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης
Γεωργία Ρανέλλα
Μαρία Ακριτίδου
Σοφία Ασλανίδου

Μειοψηφία
Τακτικά Μέλη:
Γεώργιος Αβαρλής
Σωκράτης Δημητριάδης
Ευστάθιος Παντελίδης
Ιωάννης Δελλής

Πλειοψηφία
Αναπληρωματικά Μέλη:
Άννα Αγγελίδου-Πολυχρονιάδου
Στεφανία Τανιμανίδου
Λίνα Λιάκου

Μειοψηφία
Αναπληρωματικά Μέλη:
Κωνσταντίνος Σεβρής
Μόνικα Αίβάζογλου
Στέφανος Γωγάκος

Επιτροπή Ποιότητας Ζωής
Πλειοψηφία
Τακτικά Μέλη:
Στυλιανός Λιακόπουλος
Ανδρέας Κουράκης
Γεώργιος Δημαρέλος
Στυλιανός Κανάκης
Ελευθέριος Κιοσέογλου
Έλλη Χρυσίδου

Μειοψηφία
Τακτικά Μέλη:
Νίκος Ζεϊμπέκης
Εφραίμ Κυριζίδης
Μόνικα Αϊβάζογλου
Δημήτριος Ράπτης

Πλειοψηφία
Αναπληρωματικά Μέλη:
Νικόλαος Φωτίου
Πέτρος Λεκάκης
Σοφία Ασλανίδου

Μειοψηφία
Αναπληρωματικά Μέλη:
Μιχαήλ Κωνσταντινίδης
Στυλιανή Αβραμίδου
Μαρία Αγαθαγγελίδου