Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Ι.Τ.Β. στο Βερολίνο

 Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η συμμετοχή της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Internationale Tourismus-Börse Berlin» (ITB Berlin), που
διεξήχθη  από 8 έως 12 Μαρτίου 2017  στο Βερολίνο. Στην έκθεση παραβρέθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κα. Σοφία Μαυρίδου,  εντείνοντας το φετινό πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Π.Ε.Πιερίας  στο εξωτερικό με σκοπό να κατακτήσει νέες τουριστικές αγορές.

Στο ενιαίο  stand της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, η  Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας προχώρησε σε στοχευμένη πολιτική τουριστικής ανάδειξης, ανταποκρινόμενη -με θετικά αποτελέσματα και κριτικές- σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό διεθνές  περιβάλλον, προβάλλοντας  την Πιερία ως τουριστικού προορισμού 365 ημέρες το χρόνο.

Στη διάρκεια της έκθεσης η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας συνομίλησε  με την Υπουργό Τουρισμού, κα. Έλενα Κουντουρά και το Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ, κ. Δημήτριο Τρυφωνόπουλο, που επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων  το stand της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας  εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Αλέξανδρος Θάνος και η  Αντιπεριφερειάρχης Μ.Ε. Θεσσαλονίκης, κα. Βούλα Πατουλίδου.


«Δυναμική η παρουσία της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας στην ITB Berlin.Με στοχευμένες δράσεις και με γνώμονα την προβολή του τόπου, των εναλλακτικών μορφών τουρισμού που μπορεί να αναπτύξει ο επισκέπτης στην περιοχή, των ισχυρών συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Πιερίας,  των σύγχρονων  τουριστικών  υποδομών και πολλών ακόμη στοιχείων που καθιστούν τον τόπο μας δημοφιλή, κερδίζουμε το στοίχημα για ένταξη της Π.Ε.Πιερίας στο διεθνή τουριστικό χάρτη», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας.


Στη διάρκεια της έκθεσης η κ. Σοφία Μαυρίδου πραγματοποίησε   συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες, επιχειρηματίες και  δημοσιογράφους με στόχο τη μέγιστη δυνατή προβολή της Πιερίας παγκοσμίως.

Σημαντική η συμβολή της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας και της Ένωσης Ξενοδόχων Παραλίας στην επίτευξη των στόχων του στρατηγικού τουριστικού μάρκετινγκ της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας. Οι παραπάνω ενώσεις- που φιλοξενήθηκαν στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας-με την ενεργή συμμετοχή των προέδρων τους, κας. Ευαγγελίας Λάμπρου- Ξυπτερά και κ. Γιώργου Ζωγράφου, πρόβαλαν με τον καλύτερο τρόπο  το φυσικό κάλλος της περιοχής, τα μνημεία, τη γαστρονομία, την ιστορία και τον πολιτισμό, με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, την τουριστική ανάπτυξη και κατ΄επέκταση την οικονομική ανάταση της περιοχής.


Η κ.  Σοφία Μαυρίδου τόνισε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας είχε την ευκαιρία να ΄΄ξεδιπλώσει΄΄ όλες τις ομορφιές του τόπου,  ορεινούς και παραθαλάσσιους προορισμούς, να ενημερώσει για τους παραδοσιακούς οικισμούς, τα μνημεία και τους  αρχαιολογικούς  χώρους καθώς και  για τα πολιτιστικά δρώμενα που λαμβάνουν χώρα στην Πιερία αποτελώντας πόλο έλξης για τους ταξιδιώτες όλες τις εποχές του έτους.

 «Αισιόδοξα και ευοίωνα τα μηνύματα για την ανάπτυξη του τουρισμού στην Πιερία που λάβαμε στο πλαίσιο της έκθεσης. Τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα, η εύγευστη τοπική κουζίνα και φυσικά ο Όλυμπος, που αποτελεί πόλο έλξης για κάθε απαιτητικό τουρίστα που επιθυμεί να γνωρίσει ένα παγκόσμιο μνημείο φυσικής ομορφιάς, που παράλληλα προσφέρεται για πληθώρα δραστηριοτήτων, όπως πεζοπορία, ορειβασία κ.ά. είναι μερικά από τα δυνατά σημεία υπεροχής της Πιερίας, που προβάλαμε με υπερηφάνεια και αγάπη για τον τόπο μας», επεσήμανε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας.