Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

ΜΟΥΣΙΚΟΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ  ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΘΕΙΑΣ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ

               Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην ενορία του Καθεδρικού Ναού, της Θείας Αναλήψεως Μουσικοφιλολογικό απογευματινό, το Σάββατο
18 Φεβρουαρίου 2017, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν υπέρ ενισχύσεως των καθημερινών Συσσιτίων  της ενορίας.

          Στην κατάμεστη αίθουσα του Ναού, οι συντελεστές του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου παρέθεσαν τσάι και εδέσματα στους συμμετέχοντες.


          Δυναμικό και πληθωρικό το ''παρών'' του κόσμου. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου, η οποία χαιρέτησε την εκδήλωση και επαίνεσε τους διοργανωτές και τους ιερείς του Ναού για το πολύ σημαντικό έργο τους. Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε και η κ. Πιπίτσα Μακρίδου -Παρτσαλίδου ως εκπρόσωπος του Δημάρχου, σημειώνοντας την μεγάλη προσφορά στον πάσχοντα αδελφό της Ενορίας του Καθεδρικού Ναού της Θείας Αναλήψεως.


          Κύρια ομιλήτρια ήταν η καταξιωμένη φιλόλογος και βραβευμένη συγγραφέας, συντοπίτισά μας, κ. Φάνυ Κουντουριανού- Μανωλοπούλου, με θέμα «Μάνα, αξία διαχρονική». Μια ιδιαίτερη προσέγγιση, που άγγιξε και συγκίνησε τους παρευρισκομένους.
          Το πρόγραμμα της εκδήλωσης συνεχίστηκε  με την Μικτή Χορωδία του Ιερού Καθεδρικού  Ναού Θ. Αναλήψεως, υπό την ευθύνη του Πρωτοπρεσβυτέρου Νικολάου Φωτίου, με  ύμνους προς τιμήν της ''Μάνας Παναγίας'' και τραγούδια  αφιερωμένα στη «Μάνα».    Η χορωδία, οι μουσικοί και οι ωραίοι ύμνοι καθώς και τα υπέροχα τραγούδια  απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα και λίαν ευμενή σχόλια από το κοινό.


          Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ποιήματα από τα παιδιά των κατηχητικών του Ναού.
          Την εκδήλωση έκλεισε ο Προϊστάμενος του Ι. Ναού π. Βαρνάβας Λεοντιάδης, ο οποίος μετέφερε τις ευχές και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Γεωργίου, ενώ  εξέφρασε και τις    ευχαριστίες του προς όλους όσους συμμετείχαν, εργάστηκαν , παραβρέθηκαν στην εκδήλωση δίνοντας το μήνυμα της Ευαγγελικής Αγάπης και της μέριμνας για τους αναγκεμένους αδελφούς μας στις δύσκολες ημέρες, που περνά ο τόπος μας.