Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

ΜΕΊΩΣΗ ΤΙΜΏΝ ΣΤΑ ΔΙΌΔΙΑ ???

Βάλε »καλάθι» και πέρνα γρήγορα !!!
Είναι η καινούρια διαφημιστική καμπάνια των εταιριών αυτοκινητόδρομων «Νέα
Οδός» και «Κεντρική Οδός» που στην ουσία είναι μια εταιρία με 2 ονομασίες ….
Βάλε καλάθι, λοιπόν, και πέρνα γρήγορα είναι ο τίτλος του διαφημιστικού φυλλαδίου που σου δίνουν οι υπάλληλοι μαζί με το απόκομμα πληρωμής στους σταθμούς διοδίων …
Με αυτόν τον τρόπο η εταιρία προσπαθεί να παρακινήσει τους οδηγούς να πληρώσουν τα διόδια από τους ειδικούς διαμορφωμένους διαδρόμους όπου βρίσκονται τα καλάθια….
Επικεντρώνει την καμπάνια της στο γεγονός ότι έτσι θα περάσουν οι οδηγοί πιο γρήγορα τα διόδια …. Αυτό το μήνυμα θέλει να περάσει … Μόνο που έτσι δεν είναι τα πράγματα !!!
Για να περάσουμε γρήγορα θα έπρεπε πρώτα να γνωρίζουμε πολύ νωρίς το ποσό που θα πρέπει να ετοιμάσουμε και να έχουμε συνοδηγό να μας τα ετοιμάσει !!! Αλλιώς ..πότε να βρούμε τα 1,75  ή τα 3,25 € για να τα πετάξουμε στο καλάθι και να φύγουμε !!!
Θα μου πείτε : «ρίξε και εσύ 2 € ή 4 € και πάρε τα ρέστα»
Σωστός !! Αλλά το ίδιο δεν κάνει και ο υπάλληλος ??? Να μη σας πω ότι ο υπάλληλος μπορεί να είναι πιο γρήγορος επειδή δίνει τα ρέστα και το απόκομμα συγχρόνως ενώ το μηχάνημα δίνει πρώτα το ένα και μετά το άλλο !!!
Οπότε από που και ως που κέρδισα χρόνο ??
Αυτό που δεν λέει η καμπάνια είναι ο απώτερος σκοπός της Η εξάπλωση των ταμείων με καλαθάκι συνοδεύεται με την μείωση προσωπικού, την μείωση του συνολικού ποσού των μισθών που θα καταβληθούν, την μείωση του συνολικού ποσού των ασφαλιστικών εισφορών που θα πρέπει να πληρώσει η εταιρία…
Οπότε τεράστια μείωση των εξόδων και κατά συνέπεια τεράστια αύξηση των κερδών για την εταιρία !!!!
Και λέω εγώ με το φτωχό το μυαλό μου: Εφόσον θα μειώσεις το προσωπικό σου και τα έξοδα σου, αγαπητή εταιρία μου, γιατί δεν μειώνεις και τις τιμές στα διόδια σου ???
Διότι εφόσον πιο γρήγορα δεν θα περάσω και στην πραγματικότητα χρόνο δεν θα κερδίσω, ας κερδίσω τουλάχιστον στο συνολικό ποσό χρημάτων που θα σε αφήσω κάθε φορά που θα περάσω διόδια, αγαπητή εταιρία μου, για να παρηγορηθώ όταν θα βλέπω ένα άψυχο μηχάνημα αντί για έναν συνάνθρωπό μου ο οποίος θα είναι κάπου σπίτι του να κλαίει την μοίρα του ως άνεργος !!!
ΑΥΤΗ είναι η πικρή αλήθεια : τα μηχανήματα και τα καλάθια ΔΕΝ είναι για να κερδίσουμε χρόνο αλλά για να κερδίσει πιο πολλά λεφτά η εταιρία στέλνοντας στην ανεργία τους υπάλληλους της !!!
Και η πιο απάνθρωπη κίνηση της εταιρίας είναι να υποχρεώσουν τους ίδιους τους υπάλληλους να δώσουν τα διαφημιστικά φυλλάδια με το απόκομμα πληρωμής στους οδηγούς …
οι ίδιοι οι υπάλληλοι προωθούν την καμπάνια που θα οδηγήσει στην απόλυση τους !!!
Θα έπρεπε να διώκεται η εταιρία για ψυχική οδύνη !!!
Επίσης όσοι χάρηκαν τα τελευταία χρόνια για την εμφάνιση διοδίων στην περιοχή επειδή τους προσέλαβαν στα ταμεία … Να ξέρετε ότι η χαρά σας έχει ημερομηνία λήξης !!!


Ιζαμπέλ Δέδε
Ιζαμπέλ Δέδε
Υ.Γ. Όλοι οι πλευρικοί σταθμοί ήδη λειτουργούν μόνο με e-pass και καλαθάκι και ήδη άρχισαν να τοποθετήσουν καλάθι και στους μετωπικούς σταθμούς


https://isabellededes.wordpress.com