Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες , όπου εντοπίστηκαν ποσότητες κάνναβης που ξεπερνάν τα 7 κιλά

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες
Συνελήφθησαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών 5 άτομα – μέλη του κυκλώματος

Εντοπίστηκαν ποσότητες κάνναβης που ξεπερνάν τα 7 κιλά
Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών, είχαν ως αποτέλεσμα την εξάρθρωση κυκλώματος που δραστηριοποιούταν στη διακίνηση κάνναβης στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και των Σερρών.
Συνελήφθησαν 5 μέλη του κυκλώματος, όλοι υπήκοοι Αλγερίας, ηλικίας 61, 32, 27, 17 και 16 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κατά περίπτωση παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, πλαστογραφία πιστοποιητικών και αντίσταση.
Ειδικότερα, χθες (12-2-2017) το βράδυ σε περιοχή των Σερρών οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 32χρονο και τον 27χρονο και στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης συνολικού βάρους 7 κιλών και 36 γραμμαρίων, ενώ κατά τη σύλληψη τους προέβαλλαν αντίσταση προκειμένου να διαφύγουν, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.
Σε έρευνα που ακολούθησε σε σπίτι που χρησιμοποιούσαν σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν και τα υπόλοιπα τρία άτομα, ενώ στον χώρο του σπιτιού εντοπίστηκαν με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου και κατασχέθηκαν 2 συσκευασίες με κάνναβη συνολικού βάρους 31,5 γραμμαρίων.
Όπως προέκυψε από την προανάκριση, τα παραπάνω άτομα προέβαιναν σε διακίνηση των ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή των Σερρών και της Θεσσαλονίκης.
Επιπλέον βρέθηκαν συνολικά στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν 3 δελτία αστυνομικής ταυτότητας και μία τραπεζική κάρτα ημεδαπών, 13 κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 690 ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.