Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Λειτουργία Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης.

Ενημερώνουμε τους πολίτες ότι πρόσωπα μη ενημερωμένα σχετικά με το χώρο της υγείας, με απαράδεκτες δηλώσεις τους αναφέρουν τα εξής παραπλανητικά:
 
Ότι για τη λειτουργία της Μονάδας Εντατικής του Νοσοκομείου Κατερίνης μετακινήθηκε προσωπικό και υπάλληλοι από την Παιδιατρική, Χειρουργική και τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού (Μ.Τ.Ν.) και έτσι κατέστη δυνατό να εγκαινιαστεί!!!!!!!!!!
Ότι παίρνοντας από τη Μ.Τ.Ν προσωπικό και μεταφέροντάς το στη ΜΕΘ, θα πεθάνουν άνθρωποι που νοσηλεύονται στο τεχνητό νεφρό!!!!!!!!
Ότι άνοιξε μια μονάδα εις βάρος του υπόλοιπου Νοσοκομείου!!!!!

Η αλήθεια είναι:
Ουδέποτε η διοίκηση του νοσοκομείου και οι έμπειροι διευθυντές των αναφερόμενων μονάδων-κλινικών θα επέτρεπαν μειώσεις προσωπικού με μετακινήσεις σε άλλα τμήματα που θα εγκυμονούσαν κινδύνους στη λειτουργία των μονάδων-κλινικών τους ώστε να προκληθούν θάνατοι!!!!!!!
Ειδικά για τη Χειρουργική Κλινική όχι μόνο δεν αποδυναμώθηκε αλλά αντίθετα η δημιουργία της ΜΕΘ της δίνει δυνατότητα να πραγματοποιεί Τακτικά Χειρουργεία που μέχρι τώρα παραπέμπονταν στη Θεσσαλονίκη λόγω έλλειψης της ΜΕΘ.
Επίσης η λειτουργία της ΜΕΘ συνετέλεσε στην αποσυμφόρηση της Στεφανιαίας Μονάδας από μη καρδιολογικά διασωληνωμένα  περιστατικά.
Επιπροσθέτως το νοσηλευτικό προσωπικό στο ΤΕΠ αυξήθηκε κατά ένα άτομο στην πρωινή και απογευματινή βάρδια, το Σαββατοκύριακο που δεν λειτουργούν τα ιδιωτικά ιατρεία και το ΠΕΔΥ. Επίσης ο αριθμός των νοσηλευτών ανά βάρδια παραμένει ο ίδιος σε όλα τα τμήματα.
Όλες οι παραπάνω δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης και στον ηλεκτρονικό τύπο διαψεύδονται.
Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να γίνονται τέτοιου είδους δηλώσεις και ο ευαίσθητος χώρος της Υγείας δεν πρέπει να χρησιμοποιείται από κάποιους για δημιουργία εντυπώσεων.

Ο Διοικητής
Ανέστης Μυστρίδης