Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ

 Έξω η Χρυσή Αυγή από τα σχολεία και τις γειτονιές μας
το "μαύρο" δηλητήριο δεν θα αφήσουμε να το στάξουν στις νεανικές ψυχές και στα προσφυγόπουλα θύματα του πολέμου.

Η χώρα μας υποδέχτηκε  ένα τεράστιο κύμα μετακίνησης προσφύγων και μεταναστών λόγω των ιμπεριαλιστικών πολύχρονων πολέμων.
Η ελληνική κοινωνία στη συντριπτική πλειοψηφία της, έχει αγκαλιάσει τόσο τους κατατρεγμένους πρόσφυγες-μετανάστες όσο και τα ανυπεράσπιστα πολλές φορές ασυνόδευτα παιδιά τους.
Δυστυχώς όμως παρατηρούνται τοπικά και σποραδικά  ανά την επικράτεια της χώρας ξενοφοβικά και ρατσιστικά κρούσματα τα οποία κηλιδώνουν τη συνολική  εικόνα προσφοράς και αλληλεγγύης όλων μας.
Ένα τέτοιο κρούσμα με χρώμα φαιό και με οσμή φασισμού και ναζισμού σημειώθηκε πρόσφατα στο Πέραμα.
Συναδέλφισσες-φοι
Οι  προπηλακισμοί και η επίθεση εναντίον εκπαιδευτικών, και μάλιστα παρουσία των μαθητών τους,  στο Δημοτικό Σχολείο του Νέου Ικονίου Περάματος, από μέλη της Χ.Α υπό τις διαταγές και την καθοδήγηση του υπόδικου βουλευτή  Λαγού,  δείχνουν ότι η Χ.Α προσπαθεί να ξανασηκώσει κεφάλι.
Τέτοια φαινόμενα οφείλουν να καταδικαστούν από κάθε δημοκρατικό πολίτη.
Να είναι σίγουροι οι υπόδικοι εγκληματίες νεοναζιστές ότι ούτε η Πολιτεία, ούτε  το συγκροτημένο δημοκρατικό, αντιφασιστικό κίνημα δεν θα τους αφήσει να στάξουν το δηλητήριό τους σε νεανικές ψυχές. 
Το πρόγραμμα εκπαίδευσης προσφυγόπουλων-μεταναστόπουλων,  στο οποίο έχει ενταχθεί και το συγκεκριμένο σχολείο,  οφείλει να  συνεχιστεί απρόσκοπτα, όπως επιτάσσουν οι αξίες και οι αρχές του ανθρωπισμού μιας ευνομούμενης και δημοκρατικής χώρας.
Ως εκπαιδευτικοί βρισκόμαστε συχνά ανάμεσα στην καχυποψία των ξενοφοβικών συμπατριωτών μας και στην καχυποψία των προσφύγων, γι αυτό,
Καλούμε πρώτιστα όλους τους εκπαιδευτικούς τους γονείς και τους μαθητές, όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, να αναλάβουν δράσεις στήριξης των προσφύγων και μεταναστών μέσα στα σχολεία αλλά κι εθελοντικά όπου μπορούν κι έξω απ αυτά, μέσα στην κοινωνία.
Οφείλουμε όλοι εμείς που ως λαός βιώσαμε και βιώνουμε την προσφυγιά και ξενιτιά να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να σταθούμε αλληλέγγυοι στους κατατρεγμένους και θαλασσοπνιγμένους από τους πολέμους και τη φτώχεια.
Παλεύουμε για σχολεία ανοιχτά για όλους και χωρίς προαπαιτούμενα, για μια εκπαίδευση χωρίς κατηγοριοποιήσεις, ομαδοποιήσεις, κοινωνικούς αποκλεισμούς, εθνικές προκαταλήψεις που συχνά οδηγούν στις κοινωνικές διακρίσεις.
Αγωνιζόμαστε και παλεύουμε για την πλήρη ένταξη στο Δημόσιο και Δωρεάν Σχολείο όλων των προσφυγόπουλων, όπως ακριβώς και όλων των παιδιών που ζουν στη χώρα μας, διεκδικώντας ταυτόχρονα από την πολιτεία και τα απαραίτητα χρηματικά κονδύλια για τη στήριξη ενός τέτοιου εγχειρήματος.