Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Το «δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού»

  Η έλλειψη στοιχειώδους οργάνωσης  από την δημοτική αρχή, για την αντιμετώπιση της  πρόσφατης χιονόπτωσης που συνοδεύτηκε από ισχυρό παγετό, ήταν η αιτία να αγανακτήσουν πολλοί συμπολίτες μας. Σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα τα παράπονα των κατοίκων, αμέτρητα.
    Παρόλο που οι μετεωρολογικές προβλέψεις ήταν δυσοίωνες  αρκετές ημέρες πριν, ο δήμος βρέθηκε παντελώς ανοχύρωτος. Ακόμη και όταν βρεθήκαμε στη δίνη της κακοκαιρίας,  οι υπεύθυνοι αρκέστηκαν μόνο  σε δελτία τύπου για το μη άνοιγμα των σχολείων και την κυκλοφορία των αυτοκινήτων με αντιολισθητικές αλυσίδες.  Καμιά κουβέντα για το νερό της ύδρευσης εκ των προτέρων, σε ότι αφορά τη διαχείρισή του, με αποτέλεσμα να παγώσουν τα δίκτυα και να εμφανιστούν φαινόμενα λειψυδρίας . Κανένα δελτίο τύπου με οδηγίες προς τους πολίτες σε σχέση με τις προτεραιότητες του εκχιονισμού. Ο εκχιονισμός και το «αλάτισμα» των δρόμων έγιναν αντικείμενο σάτιρας  στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο δήμαρχος για άλλη μια φορά αρκέστηκε στην αγαπημένη του συνήθεια, να ποζάρει και να φωτογραφίζεται  πάνω σε μηχανήματα, ως άλλοθι για την γενικότερη αδράνειά του, νομίζοντας πως με επικοινωνιακά τεχνάσματα θα κερδίσει τις εντυπώσεις!
    Άραγε δεν αναρωτήθηκαν οι υπεύθυνοι του δήμου για το εάν τα μηχανήματα εκχιονισμού είναι έτοιμα να αποδώσουν έργο;  Πληροφορηθήκαμε πως κάποια από αυτά χάλασαν την ώρα του εκχιονισμού, ίσως από ελλιπή συντήρηση. Κάποια άλλα, όπως το γκρέιντερ του δήμου, δεν δούλεψαν ποτέ. Αντιθέτως , για μια ακόμη φορά η δημοτική αρχή  επέλεξε για τον εκχιονισμό  τη λύση των ιδιωτών, μοιράζοντας το δημόσιο χρήμα. Τα ίδια φαινόμενα αλλά σε μικρότερη κλίμακα είχαμε και πέρυσι. Το «δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού» . Και αν εσείς δεν έχετε σκοπό να αντιληφτείτε την κρισιμότητα τέτοιων καταστάσεων προς όφελος του δήμου μας, τουλάχιστον αφουγκραστείτε την αγωνία των συνδημοτών μας σε τέτοιες δύσκολες συγκυρίες και αλλάξτε πορεία!

Η συντονιστική επιτροπή της δημοτικής παράταξης
«ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ για το δήμο Δίου – Ολύμπου»