Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Χαμός στην Ακρόπολη! Ατελείωτες οι ουρές από τουρίστες για μία βόλτα στον Ιερό Βράχο (Βίντεο)

Τουρίστες μέσα στον χειμώνα στην Αθήνα γίνεται; Κι όμως γίνεται! Η Αθήνα εξελίσσεται στον απόλυτο all season προορισμό της Ελλάδας, αξιοποιώντας στο έπακρο το σχεδιασμό
του Υπουργείου Τουρισμού για τουρισμό 365 μέρες τον χρόνο.

Η Πρωτεύουσα "ζει" τον καλύτερο Δεκέμβριο των τελευταίων χρόνων, αφού σύμφωνα με τη ζήτηση που καταγράφεται στα ξενοδοχεία της Αθήνας, οι πληρότητες είναι πολύ υψηλές. Κάτι που επιβεβαιώνει σε πρόσφατες δηλώσεις στον τύπο και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθήνας, Αττικής, Αργοσαρωνικού (ΕΞΑΑΑ), Αλέξανδρος Βασιλικός.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πρωτοφανής εικόνα από την Ακρόπολη, όπου εκατοντάδες τουρίστες περίμεναν υπομονετικά για να ανέβουν στον Ιερό Βράχο, σχηματίζοντας ατελείωτες ουρές στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αεροπαγίτου !


Δείτε το σχετικό βίντεο:



Αξίζει να σημειωθεί ότι με πρωτοβουλία της αρμόδιας Υπουργού, Έλενας Κουντουρά, έχει δημιουργηθεί ένας ενιαίος σχεδιασμός από κοινού με την Περιφέρεια Αττικής και το Δήμο Αθηναίων, για την αποτελεσματικότερη προώθηση και προβολή της Αθήνας ως all season προορισμού (city break) στο εξωτερικό.

Στόχος είναι η προώθηση και ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας της Αθήνας ως κορυφαίου προορισμού city break με την δημιουργία ελκυστικών τουριστικών πακέτων και αποκλειστικών προσφορών σε τουριστικές υπηρεσίες και προϊόντα (πχ. ξενοδοχεία, αεροπορικά εισιτήρια), ενώ με τη συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού θα αναληφθούν πρωτοβουλίες σε θέματα αρχαιολογικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.