Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗ


ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗ

Η πολύχρονη ενασχόλησή μου με το Πιερικό και Ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα, μου επιτρέπει να εκφράσω σειρά απόψεων αλλά και να κάνω γνωστή στην οικογένεια των αθλουμένων, παραγόντων και φιλάθλων τη θέση μου εν όψει των επικείμενων εκλογών στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πιερίας (Ε.Π.Σ.Π.) αλλά και των αντίστοιχων στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (Ε.Π.Ο.).

Η προ μηνών αναγγελία και διεκδίκηση (εκτός της Ε.Π.Σ.Π.) της θέσης του προέδρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας από το συντοπίτη μας πρόεδρο της τοπικής μας ένωσης,  του Δημήτρη Ελευθεριάδη, μου προκάλεσε τεράστια προσωπική χαρά και ικανοποίηση, όπως θεωρώ ότι με ανάλογα συναισθήματα δέχθηκε το γεγονός και η πλειοψηφία των ανθρώπων που συγκροτούν την κοινωνία του τοπικού και όχι μόνο ποδοσφαίρου.
Επιτέλους και ένας παράγοντας του ποδοσφαίρου από τη Πιερία διεκδικητής της ύψιστης θέσης του δημοφιλέστερου στον κόσμο αθλήματος. Αναμφίβολα εξαιρετική τιμητική επιλογή για τον ίδιο και το νομό μας.

Για τους γνώστες των δρώμενων στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, η διάθεση του Δημήτρη Ελευθεριάδη να διεκδικήσει τον προεδρικό θώκο της Ε.Π.Ο. δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία. Απορρέει από την απόλυτη επιτυχή πορεία του στο τιμόνι της Ε.Π.Σ.Π. την τελευταία τετραετία και της διοίκησης της ομάδας του Πιερικού παλαιότερα.

Αλήθεια πότε γνώρισε τόση δικαίωση και καταξίωση η ποδοσφαιρική Πιερία, η οποία φιλοξένησε τα τέσσερα τελευταία χρόνια τη σωρεία των σημαντικότερων ποδοσφαιρικών εκδηλώσεων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, καθιστώντας το νομό μας το επίκεντρο των αξιολογότερων «εκτός των τειχών» αθλητικών διοργανώσεων.

Και δεν είναι άλλωστε λίγες. Η τελική φάση των εθνικών ομάδων νέων της Ευρώπης, η σειρά των αγώνων της εθνικής μας ομάδας των ελπίδων, οι τελικοί του κυπέλλου γυναικών, οι τελικές φάσεις των πανελληνίων πρωταθλημάτων ενώσεων και ανάπτυξης ποδοσφαίρου, τα συνέδρια εναρμόνισης και λειτουργικής συνέχειας των ομάδων στις σύγχρονες συνθήκες της ποδοσφαιρικής αγοράς, τα σεμινάρια αξιολόγησης και επιλογής των κορυφαίων Ελλήνων διαιτητών, αποτελούν μέρος του παραγωγικού έργου και των δραστηριοτήτων της διοίκησης του Δημήτρη Ελευθεριάδη.
Αμφισβητεί κανείς ότι όλες αυτές οι διοργανώσεις συνέβαλαν σημαντικότατα στην τουριστική ανάπτυξη αλλά και καταξίωση, διαφήμιση και προβολή του Πιερικού τουριστικού προϊόντος.

Επιπρόσθετα τα χρόνια αυτά τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου της Ε.Π.Σ.Π. λειτούργησε  και λειτουργεί άψογα, με το θεσμό του κυπέλλου σε πλήρη αναβάθμιση και εξέλιξη σε γιορτή του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Φίλες και φίλοι.
Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία των εκλογών. Πρωτίστως αυτών της Ε.Π.Σ.Π. και πιστεύω σε σύντομο χρόνο των αντίστοιχων της Ε.Π.Ο.

Θεωρώ ότι η εκλογή του Δημήτρη Ελευθεριάδη τόσο στο δευτεροβάθμιο θεσμό της ένωσης μας όσο και στην τριτοβάθμια της ομοσπονδίας, τιμά και καταξιώνει την Πιερία. Έχουμε υποχρέωση όσοι ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο να σταθούμε αρωγοί και συμπαραστάτες καθώς και ενεργά και δυναμικά στο πλευρό του Δημήτρη Ελευθεριάδη.
Ευελπιστώντας στην επιτυχία και δικαίωση του αξιόλογου συντοπίτη παράγοντα, προτρέπω με το δικαίωμα που μου δίνει η πολύχρονη ενεργή παρουσία μου στον Ελληνικό ποδοσφαιρικό ορίζοντα, την υποστήριξη των σωματείων και παραγόντων στην υποψηφιότητα του Δημήτρη Ελευθεριάδη.
Γιατί πολύ απλά η επανεκλογή του στην Ε.Π.Σ.Π. και η εκλογή του στην Ε.Π.Ο. αποτελεί επιτυχία της ίδιας της Πιερίας.

Καλή επιτυχία Δημήτρη.


Με εκτίμηση
Για τον Εθνικό Κατερίνης

Ο Πρόεδρος
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΤΣΙΔΗΣ