Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Στο Ηνωμένο Βασίλειο ταξίδεψαν τα εκπαιδευτήρια Πλάτων Κατερίνης στα πλαίσια του Erasmus+

 Στα πλαίσια ενός ακόμα ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+, τα εκπαιδευτήρια Πλάτων Κατερίνης ταξίδεψαν δια του εκπροσώπου τους, κ. Μπατζογιάννη Ηλία (εκπαιδευτικού), στο
Ηνωμένο Βασίλειο και πιο συγκεκριμένα στο Barrow in Furness. Ο τίτλος του ευρωπαϊκού προγράμματος είναι: Science Girls. Σκοπός του προγράμματος είναι να φέρει τα κορίτσια πιο κοντά στις φυσικές επιστήμες (ΦΕ) καθώς έχει παρατηρηθεί ότι, σε ευρωπαϊκό επίπεδο και όχι μόνο στην Ελλάδα, ο αριθμός των γυναικών που ασχολούνται με τις ΦΕ μειώνεται συνεχώς. Στην προσπάθεια αυτή θα ζητηθεί η βοήθεια των κοριτσιών της δευτέρας και τρίτης τάξης του γυμνασίου του σχολείου μας όπως και σχολείων της Αγγλίας, Ιταλίας, Λιθουανίας, Τουρκίας και Σλοβακίας. 


Τα κορίτσια είναι αυτά που μέσα από συζητήσεις μεταξύ τους αλλά και μέσα από συζητήσεις με γυναίκες που εργάζονται με αντικείμενο τις φυσικές επιστήμες, θα προσπαθήσουν να καταλάβουν τι είναι αυτό που τις απομακρύνει από τις ΦΕ. Στη συνέχεια θα προσπαθήσουν να προτείνουν νέους τρόπους διδασκαλίας του αντικειμένου. Με τη συνεργασία των εκπαιδευτικών θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν μία νέα βάση εκμάθησης των ΦΕ για όλη την Ευρώπη. Βοηθοί σε αυτή τη διαδικασία θα είναι και δύο Πανεπιστήμια από την Καταλονία και την Ρουμανία.


Στα πλαίσια του προγράμματος τα κορίτσια θα έχουν την δυνατότητα να συνεργαστούν και με τα κορίτσια των άλλων χωρών σε καθημερινή βάση με τη βοήθεια του διαδικτύου αλλά και σε κάποιες μετακινήσεις που θα πραγματοποιηθούν στη διάρκεια των δύο επόμενων ετών. Ενισχύονται με αυτόν τον τρόπο οι σχέσεις μεταξύ των λαών της Ευρώπης οι οποίες κλονίζονται τα τελευταία χρόνια.