2016, ανήμερα της γιορτής της Αγίας Βαρβάρας, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας.
Παρά το τσουχτερό κρύο, οι πάγκοι και τα καζάνια της εθελοντικής ομάδας μας, στήθηκαν στην Κεντρική Πλατεία του Αιγινίου για να προσφέρουν το αχνιστό έδεσμα, γλυκαίνοντας και ζεσταίνοντας όσους βρέθηκαν στο χώρο της εκδήλωσης και στα γύρω café.
Τα αρώματα του καβουρδισμένου σουσαμιού και της κανέλας ξύπνησαν μνήμες αγαπημένες στους μεγαλύτερους και κέντρισαν το γευστικό ενδιαφέρον των μικρότερων, που έμαθαν με τον πιο γλυκό τρόπο για την ιστορία, τα υλικά και τη διαδικασία της παρασκευής του εδέσματος, αλλά και για τους συμβολισμούς και τη σύνδεσή του με τη σπορά και την ευχή για καλή σοδειά.
Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στους εθελοντές και τις κυρίες του Συλλόγου για τη συμβολή τους στη διατήρηση του πλούτου της πολιτισμικής μας κληρονομιάς.
Εκ του Γραφείου Τύπου του Συλλόγου.