Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Εξιχνιάστηκε κλοπή μεγάλης ποσότητας ελαιόκαρπου στις Σέρρες

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 2 ατόμων σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία

Μέσα σε ένα βράδυ αφαίρεσαν από αγροτεμάχιο βιολογικό καρπό ελιάς τον οποίο μεταποίησαν σε λάδι σε ελαιοτριβείο της περιοχής
Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν δοχεία που περιείχαν σχεδόν 700 κιλά λάδι
Η λεία τους σύμφωνα με εκτιμήσεις αγγίζει τις 10.000 ευρώ
Στο πλαίσιο συστηματικής έρευνας και αξιοποίησης πληροφοριών και στοιχείων, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Νιγρίτας, κατάφεραν να εξιχνιάσουν κλοπή μεγάλης ποσότητας ελαιόκαρπου από περιοχή των Σερρών.
Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 2 υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 30 και 39 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της κλοπής.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την μέχρι στιγμής έρευνα έχει διαπιστωθεί ότι τα 2 αδέρφια ενεργώντας από κοινού, αφαίρεσαν μέσα σε ένα βράδυ (27 προς 28 Νοεμβρίου του 2016) από αγροτεμάχιο σε περιοχή των Σερρών σημαντική ποσότητα ελαιόκαρπου, την οποία μεταποίησαν σε λάδι σε ελαιοτριβείο της περιοχής.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε στις οικίες τους καθώς και στο προαναφερόμενο ελαιοτριβείο παρουσία Δικαστικού Λειτουργού εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 47 δοχεία που περιείχαν 691,5 κιλά βιολογικού ελαιολάδου, καθώς και αντικείμενα που χρησιμοποίησαν για το μάζεμα του ελαιόκαρπου.
Τα κατασχεθέντα δοχεία ελαιολάδου αποδόθηκαν στον 47χρονο ιδιοκτήτη, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις του η συνολική ζημιά που υπέστη ανέρχεται στις 10.000 ευρώ.
Οι έρευνες συνεχίζονται για τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον κ. εισαγγελέα πρωτοδικών Σερρών.