Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Σε δύο ευρωπαϊκά προγράμματα για το περιβάλλον ο Δήμος Δέλτα

Σε δύο ευρωπαϊκά προγράμματα για το περιβάλλον ο Δήμος Δέλτα

       Σε δύο έργα προκρίθηκε να συμμετάσχει ο Δήμος Δέλτα στο πλαίσιο του προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας Ελλάδας – ΠΓΔΜ 2014-2020 (INTERREG), στον άξονα προτεραιότητας 2 «Προστασία του Περιβάλλοντος – Μεταφορές».
Συγκεκριμένα: 

  1. Ως leader στο έργο «Πρόληψη, ελάττωση, διαλογή στην πηγή και επαναχρησιμοποίηση των βιοαποβλήτων» (BioWaste) με εταίρους τον ΦΟΣΔΑ, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Τμήμα Χημείας του ΑΠΘ, το Πανεπιστήμιο της Μπίτολα και το Δήμο Resen. Ο προβλεπόμενος προϋπολογισμός ανέρχεται στο ποσό του 1,5 εκ. ευρώ.
Το προτεινόμενο έργο αφορά στη μείωση των βιοαποβλήτων σε επίπεδο Δήμων, στην αποτίμηση του δυναμικού (ποσοτικό και ενεργειακό) και στη διερεύνηση των δυνατοτήτων αξιοποίησής τους, είτε για την παραγωγή βιολιπάσματος είτε για την παραγωγή βιοενέργειας (βιοαερίου).
Τα αναμενόμενα οφέλη από την υλοποίηση του έργου για τους Δήμους και τις τοπικές κοινωνίες γενικότερα θα είναι περιβαλλοντικά, οικονομικά, κοινωνικά, ηθικά κ.ά.

  1. Ως εταίρος στο έργο «Sumo FS» με leader το ΕΚΕΤΑ και λοιπούς εταίρους το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο St Kliment Ohridski της Μπίτολα και το Δήμο Mogila. Ο προβλεπόμενος προϋπολογισμός ανέρχεται στο ποσό του 1 εκ. ευρώ.