Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗ ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ - ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ....

ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΡΥΜΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ

«Αναζητώντας τη μακροζωία στον Όλυμπο»

Η αίθουσα συνεδρίων του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου άνοιξε τις πύλες της στο κοινό με διάλεξη με θέμα «Αναζητώντας τη μακροζωία». Ομιλητής ήταν ο ομότιμος καθηγητής του Α.Π.Θ., Δρ. Βασίλης Παπαγεωργίου, χημικός μηχανικός.
Περιεχόμενο της διάλεξης ήταν οι τεκμηριωμένες ευεργετικές και ιαματικές επιδράσεις φυτών του Ολύμπου στην υγεία και τα ευρήματα επιστημονικών ερευνών που καθορίζουν τους κανόνες υγιούς διαβίωσης και αποκαλύπτουν τις αιτίες πρόωρης φθοράς του οργανισμού.
Τον ομιλητή προλόγισε ο Λιτοχωρίτης ιατρός – γυναικολόγος Δρ. Γιάννης Μπόντης.
Την εκδήλωση συνδιοργάνωσε ο Δήμος Δίου – Ολύμπου και ο Πολιτιστικός Όμιλος Λιτοχώρου, ενώ ο δήμαρχος κ. Κώστας Δημόπουλος και η πρόεδρος του Πολιτιστικού κ. Γραμματή Βουλγαροπούλου καλωσόρισαν τον Δρ. Βασίλη Παπαγεωργίου και απεύθυναν χαιρετισμό. Παράλληλα, ευχαρίστησαν τον πρόεδρο του Φορέα Παύλο Ανδρεδάκη για την παραχώρηση της αίθουσας και για τις υψηλής ποιότητες παρεχόμενες υπηρεσίες.
Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων ο πρώην υφυπουργός κ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος, οι πρώην δήμαρχοι κ. Σπύρος Ντάβανος και Γιώργος Παπαθανασίου, η αντιδήμαρχος κ. Λέλα Γιάννακα, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι.
Στο περιθώριο της εκδήλωσης, το κοινό επισκέφθηκε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας που λειτουργεί καθημερινά και Σαββατοκύριακα μέχρις τις 15.00.