Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Ακτινογραφώντας το Σύμπαν στο ΝΟΗΣΙΣ – ταυτόχρονη παρουσίαση με το Ίδρυμα Ευγενίδου

 «Ακτινογραφώντας το Σύμπαν»
Tαυτόχρονη παρουσίαση της ψηφιακής παράστασης στο ΝΟΗΣΙΣ και 
στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο
του Ιδρύματος Ευγενίδου στην Αθήνα 

Η παρουσίαση της ψηφιακής πλανηταριακής παράστασης «Ακτινογραφώντας το Σύμπαν», μιας παραγωγής της Ελληνικής ομάδας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που συμμετέχει στο πρόγραμμα AHEAD (Integrated Activities in the High-Energy Astrophysics Domain) θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016 ταυτόχρονα στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου στην Αθήνα και στο Πλανητάριο του ΝΟΗΣΙΣ στη Θεσσαλονίκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που τα δύο Πλανητάρια στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, παρουσιάζουν από κοινού στην Ελλάδα μία ψηφιακή πλανηταριακή παράσταση.

Tων παραστάσεων θα προηγηθεί σύντομη παρουσίαση σχετικά με την Αστροφυσική Υψηλών Ενεργειών, στο μεν Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου από τον Δρα Ιωάννη Γεωργαντόπουλο (Αναπληρωτή Διευθυντή του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών & Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και υπεύθυνο του προγράμματος AHEAD), στο δε Πλανητάριο του ΝΟΗΣΙΣ στη Θεσσαλονίκη από τον κ. Εμμανουήλ Πλειώνη (Καθηγητή της Αστροφυσικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. του ΝΟΗΣΙΣ).

Την ημέρα αυτή και μόνον (Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016) θα πραγματοποιηθούν και στα δύο Πλανητάρια δύο παραστάσεις την ίδια ώρα, στις 18:30 και 20:00, με ελεύθερη είσοδο.

Απαραίτητα είναι μόνο τα δελτία εισόδου, η διάθεση των οποίων θα πραγματοποιηθεί στο ταμείο του κάθε Πλανηταρίου την ίδια ημέρα από τις 18:00 και έως εξάντλησης των διαθέσιμων θέσεων
.

Προτείνεται για παιδιά 10 ετών και άνω και ενήλικες.

Για περισσότερες πληροφορίες, το δελτίο τύπου, το trailer και φωτογραφίες της ταινίας πατήστε εδώ.


Πληροφορίες
ΝΟΗΣΙΣ, 6ο χμ Θεσσαλονίκης – Θέρμης
Ελισάβετ Κωνσταντίνου, υπεύθυνη Επικοινωνίας & Προβολής
Τηλέφωνο: 2310 483 000, εσωτερικό 105 (Δευτέρα-Παρασκευή, 9.00-15.00)
E mail: konstantinou@noesis.edu.gr
www.noesis.edu.gr
www.facebook.com/NoesisScienceCenter